Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Tante Fanny vargabéles

felvitel dátuma: 2011-05-27 23:37:04       mai nézettség: 1       nézettség: 2183
részletes recept
Tante Fanny vargabéles
Hozzávalók 6 személyre:
  • 1 csomag Tante Fanny teljes kiőrlésű réteslap (200 g, 2*3 lapos)
  • 25 dkg cérnametélt
  • 50 dkg tehéntúró
  • 15 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 10 dkg mazsola
  • 1 db citrom
  • 4 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • porcukor a szóráshoz
Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:
  1. A Tante Fanny réteslapot 10 percel felhasználás előtt kivesszük a hűtőből.
    A túrót áttörjük, a tojások sárgájával, a cukorral, 2 dl tejföllel elkeverjük. Hozzáadjuk a citrom héját, levét, a vaníliás cukrot és a mazsolát (én nem szoktam, mert nem szeretjük a mazsit).
  2. A cérnametéltet forró vízben kifőzzük, leszűrjük, összeforgatjuk a túrókrémmel. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és lazán a tésztába forgatjuk.
  3. A sütőt 180 C fokra előmelegítjük. Kivajazunk egy kisméretű (kb. 23*35 cm) tepsit, 4 réteslapot belefektetünk, úgy hogy a szélei kilógjanak. Olvasztott vajjal meglocsoljuk. A túrós-tésztás masszát belesimítjuk, befedjük a maradék két réteslappal, és a maradék vajjal meglocsoljuk.
  4. A sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Melegen szeleteljük, porcukorral meghintve tálaljuk. Külön kínálhatunk hozzá még tefölt.
Szakács: Hani


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Szalai László 2011 május 28

Mi sűrűn szoktunk varga bélest sütni,nagyon finom. Mi fruktózzal esszük a porcukor helyett,vagy egy nagyon kevés vaniliás cukrot szórunk a tetejére.

0/10 Hani 2011 május 28

Persze, ízlés szerint lehet cukor helyett diabetikusan is készíteni.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*