Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 12 szombat Gyula névnapja

Főoldal » Takart - vagyis töltött káposzta

felvitel dátuma: 2011-12-26 19:27:40       mai nézettség: 1       nézettség: 1652
részletes recept
Takart - vagyis töltött káposzta
Hozzávalók 6 személyre:

Darált hus

savanyu káposzta és levelek

paradicsomlé

2-3 tojás

, bors, darált pirospaprika

rizs

füstölt hus

kolbász

Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 60 perc
Elkészítés:

A rizs félig megfőzzük és hagyjuk kihülni. A darált hushoz hozzáadjuk a 2-3 tojást, sót, borsot, pirospaprikát és jól összekeverjük.

Ha kihült a rizs, hozzáadjuk a husos masszához és óvatosan elkeverjük hogy a rizs össze ne törjön.

A  káposztalevelekbe töltjük a husos masszát. Én a nagyobb leveleket ketté vágom hogy kis töltelékek legyenek.

A fazék aljára rakunk a savanyu káposztából, teszünk  füstölthus szeleteket és szép sorban egymás mellé állitva rakjuk a töltött leveleket. Haq a levelek elfogynak , betakarjuk füstölthus szeletekkel, kolbászkarikával és végül káposztával.

Feltesszük főni kb. 6O percig. Ha már puha a töltelék , ráöntjük a paradicsomlevet. Egyet forr és készen van a takart.

étvágyat hozzá!

Én minimum 6O-7O darabot készitek, mert nagyon szeretjük ezt az ételt.

Szakács: Zsuzsa50


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*