Darált hus
savanyu káposzta és levelek
paradicsomlé
2-3 tojás
só, bors, darált pirospaprika
rizs
füstölt hus
kolbász
A rizs félig megfőzzük és hagyjuk kihülni. A darált hushoz hozzáadjuk a 2-3 tojást, sót, borsot, pirospaprikát és jól összekeverjük.
Ha kihült a rizs, hozzáadjuk a husos masszához és óvatosan elkeverjük hogy a rizs össze ne törjön.
A káposztalevelekbe töltjük a husos masszát. Én a nagyobb leveleket ketté vágom hogy kis töltelékek legyenek.
A fazék aljára rakunk a savanyu káposztából, teszünk rő füstölthus szeleteket és szép sorban egymás mellé állitva rakjuk a töltött leveleket. Haq a levelek elfogynak , betakarjuk füstölthus szeletekkel, kolbászkarikával és végül káposztával.
Feltesszük főni kb. 6O percig. Ha már puha a töltelék , ráöntjük a paradicsomlevet. Egyet forr és készen van a takart.
Jó étvágyat hozzá!
Én minimum 6O-7O darabot készitek, mert nagyon szeretjük ezt az ételt.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.