Hozzávalók:
A piskótához: 18 dkg cukor, 18 dkg liszt, 4 db tojás, 8 evőkanál víz, fél cs sütőpor,
A citromos áfonyamártáshoz: 1,5 csésze friss vagy fagyasztott áfonya,1 teáskanál citromhéj, 1 evőkanál citromlé, negyed csésze cukor,2 teáskanál kukoricakeményítő,1 csipet só, fél teáskanál vanília kivonat,
A tetejére: 50 dkg túró, 2 evőkanál citromlé, 2,5dl cukrászhab, vagy jó zsíros tejszín
A sütőt 180 c fokra előmelegítjük, A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral, vizel alaposan kikeverjük, majd a habhoz adjuk, a sütőporral elkevert lisztet. Az egészet egyneművé keverjük, és egy közepes méretű kivajazott lisztezet tepsibe tesszük, és szép arany barnára sütjük.
Közben a mártást elkészítjük, egy lábasba tesszük az áfonyát,citromlé, cukor, keményítő, egy csipet só. Összekeverjük majd közepes lángon főzzük addig míg a keverék besűrűsödik. Ezután a tűzről levesszük és vanília kivonatot hozzá adjuk. A piskótát 5 percig hűtjük majd sűrűn lyukakat szurkálunk egy fakanál végével és rá öntjük a mártást egyenletesen elsimítjuk rajta úgy, hogy a lyukakba letudjon csurogni.
A túrót jól áttörjük villával hozzáadjuk a felvert habot, ( ha tejszínből készítjük akkor cukorral kell felverni )majd az áfonyás pikótára simítjuk 1 órára hűtőbe tesszük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.