Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Szurkálós piskóta

felvitel dátuma: 2016-06-04 19:19:37       mai nézettség: 1       nézettség: 1989
részletes recept
Szurkálós piskóta
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók:

A piskótához:  18 dkg cukor, 18 dkg liszt, 4 db tojás, 8 evőkanál víz, fél cs sütőpor,

A citromos áfonyamártáshoz: 1,5 csésze friss vagy fagyasztott áfonya,1 teáskanál citromhéj, 1 evőkanál citromlé, negyed csésze cukor,2 teáskanál kukoricakeményítő,1 csipet , fél teáskanál vanília kivonat,

A tetejére: 50 dkg túró, 2 evőkanál citromlé, 2,5dl cukrászhab, vagy jó zsíros tejszín

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

A sütőt 180 c fokra előmelegítjük, A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral, vizel  alaposan kikeverjük, majd a habhoz adjuk, a sütőporral elkevert lisztet. Az egészet egyneművé keverjük, és egy közepes méretű kivajazott lisztezet  tepsibe tesszük, és szép arany barnára sütjük.

Közben a mártást elkészítjük, egy lábasba tesszük az áfonyát,citromlé, cukor, keményítő, egy csipet . Összekeverjük majd közepes lángon főzzük addig míg a keverék besűrűsödik. Ezután a tűzről levesszük és vanília kivonatot hozzá adjuk. A piskótát 5 percig hűtjük majd sűrűn lyukakat szurkálunk egy fakanál végével és öntjük a  mártást egyenletesen elsimítjuk rajta úgy, hogy a lyukakba letudjon csurogni.

A túrót jól áttörjük villával hozzáadjuk a felvert habot, ( ha tejszínből készítjük akkor cukorral kell felverni )majd az áfonyás pikótára simítjuk 1 órára hűtőbe tesszük.

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*