Piskóta tésztához:
25 dkg porcukor
4 tojás
20 dkg liszt
1 sütőpor
4 kanál meleg víz
/CITROMOS VÁLTOZATTAL 1 citrom héja és leve/
Krém:
2 Ráma margarin
20 dkg porcukor
Rum, vagy rumaroma
Olvasztott csokoládé 1 tábla ...ha kevésnek találod 3 kanál vizet forralni kakaóporral (4-5 kávéskanálnyi)
díszítéshez Mandula forgács, csokoládé dísz ami van, vagy fantázia
A tojássárgákat a cukorral habosra keverni...(kicsivel tovább, mint hinnéd, hogy készen van...Gyerekkoromban mindég azt hittem , csak azért kell, hogy a Mama kipihenje magát...azóta tudom, hogy valóban így kell, vagy a korom teszi már?
Ezután belekeverjük egyenként a 4 kanál meleg vizet, amivel még 10 percig keverjük
Beletesszük a sütőporral vegyített lisztet,
a kemény habbá vert tojásfehérjét...lassú bekeveréssel.
Kikent lisztezett edénybe tesszük, előmelegített sütőben, lassú tűznél sütjük
4 tojásból készült és jól kidolgozott vizespiskóta 8 tojásból készült rendes piskótának felel meg.
A tészta kihülése után lapokra vágjuk, betöltjük a krémmel, díszítjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.