Mindig megcsodálom az "ótó" tortáidat, ez is nagyon szép, akárcsak a többi.
A tésztához:
2 X 8 tojás
2 X 8 evőkanál cukor
2 X 8 evőkanál liszt
2 X 1 kávéskanál sütőpor.
A krémhez:
6 dl tej
6 evőkanál liszt
37 dkg margarin
11 evőkanál cukor
2 evőkanál kakaópor.
A bevonáshoz:
2 evőkanál zselatin
10 dkg margarin
12 evőkanál víz
4 evőkanál méz
160 dkg porcukor
tetszés szerinti színező
néhány db csokidísz.
A tojások fehérjét keményre verjük, a cukor hozzáadásával folytatjuk, majd amikor ismét kemény, hozzáadjuk a tojássárgáját.Addig verjük, amíg halvány színű nem lesz, végül óvatosan belekeverjük a sütőporos lisztet.Előmelegített sütőben, 10 percig egész lángon,
majd takarékon sütjük./Gázpalackkal működő gázzal dolgozom./2 lapot készítünk, hagyjuk hűlni.
Krém:A lisztet elkeverjük a tejjel, a maradék tejet felforraljuk,beleöntjük a liszttel elkevert tejet, keményre felfőzzük, hűtjük.A margarint eldolgozzuk a kakaóval, apránként hozzáadjuk a főtt krémet, habosra keverjük.Megtöltjük a kiszabott formát, bevonjuk krémmel.
Fondant:a zselatint elkeverjük hideg vízzel, majd melegítjük.Levesszük, belekeverjük a mézet és a margarint, kicsit hűtjük.Ráöntjük a cukor felére, keverjük, ha már lehet, margarinos kézzel összedolgozzuk a többi cukorral.Tetszés szerint színezzük, 1 órát állni hagyjuk.Margarinozott lapon, margarinozott nyújtófával nyújtjuk, a megtöltött tortára borítjuk, díszítjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.