Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 8 csütörtök Mihály, Győző névnapja

Főoldal » Sztroganoff csirkeragu

felvitel dátuma: 2011-11-17 17:32:35       mai nézettség: 1       nézettség: 1092
részletes recept
Sztroganoff csirkeragu
Hozzávalók 4 személyre:

60 dkg csirkemell filé

20 dkg gomba

6-8 db csemegeuborka

2 ek.mustár

2 ek.ketchup

3 dl főző tejszín

1 fej vöröshagyma

őrölt fehér bors

étolaj

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

Előkészítés: A csirkemellet és az uborkát vékonyan felcsíkozzuk. A gombát szeletekre a vöröshagymát apróra vágjuk.

Elkészítés: Az olajon megdinszteljük a hagymát. Rátesszük a csirkecsíkokat, sózzuk, borsozzuk, fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát és addig pároljuk, míg kezdi elfőni a levét. Rátesszük az uborkát, ketchupot, mustárt. Pár percig pirítjuk, majd felöntjük a tejszínnel és 5-6 perc forralás után /ha kezd besűrűsödni/, levesszük a tűzről.Párolt rizs készítettem mellé.

étvágyat kívánok hozzá!

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Helga 2011 november 17

Egyik kedvencem:)

0/10 csoti.henriette 2011 november 18

Hú ez megy a receptkönyvbe, mert ezt a receptet kerestem már évek óta. Utoljára a munkahelyemen ettem ilyent egy étteremben menüként. Köszi.

0/10 csoti.henriette 2011 november 22

el fogom készíteni, ha beszereztem minden hozzávalót

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*