Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 27 vasárnap Zita, Mariann névnapja

Főoldal » Közepes » SZTRAPACSKA(JUHTÚRÓS GALUSKA SZALONNÁVAL)

felvitel dátuma: 2011-11-01 00:49:33       mai nézettség: 1       nézettség: 3874
részletes recept
SZTRAPACSKA(JUHTÚRÓS GALUSKA SZALONNÁVAL)
Hozzávalók 5 személyre:

2 db burgonya, 1 tojás, kb.25 dkg spárgaliszt ( ez egészségesebb és nem annyira hizlaló, mint a fehér liszt, de abból is ), , pici víz.

1 kis dobozka juhtúró ( bryndza ), 15-20 dkg szalonna

Előkészületi idő: 45 perc


Elkészítés:

A burgonyákat meghámozzuk és nyersen apró csíkokra lereszeljük. Hozzáadunk annyi lisztet+1 tojást, hogy galuska állagú legyen ( inkább sűrűbb, mint hígabb legyen, mert az szétmálik a vízben) .Enyhén megsózzuk és ha túl sűrűre sikeredik, egy picike víz adható hozzá. Forrásban lévő olajos vízben nokedliket ( csuszáka, galuskákat-ki hogy nevezi ) szaggatunk. Ha feljön a víz tetejére, kiszedjük és szűrön át hideg vizet engedünk . Lehet csepegtetni egy picike olajat, majd a juhtúróval összekeverjük ( lehet 1 evőkanálnyi tejfölt is, de elhagyható). Egy teflonban megpirítjuk az apró csíkokra vágott szalonnát. Mikróba bedobjuk a galuskát, fölé a juhtúrót, így szépen ráolvad és a tetejére ráöntjük pici zsírjával együtt a szalonnacsíkokat. étvágyat!

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 anna51 2011 november 1

Nagyon-nagyon szeretem!!!!!!!!Csak a pontosság kedvéért, ha "špaldová múka", akkor az magyarul tonkolyliszt. Koszike.

6/10 Zsanett 2011 november 3

Nagyon finom lett!!!!Köszi a receptet!!!!

0/10 BLACK ANGEL 2011 november 3

Egészségetekre és köszi!:)

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*