Nagyon-nagyon szeretem!!!!!!!!Csak a pontosság kedvéért, ha "špaldová múka", akkor az magyarul tonkolyliszt. Koszike.
2 db burgonya, 1 tojás, kb.25 dkg spárgaliszt ( ez egészségesebb és nem annyira hizlaló, mint a fehér liszt, de abból is jó), só, pici víz.
1 kis dobozka juhtúró ( bryndza ), 15-20 dkg szalonna
A burgonyákat meghámozzuk és nyersen apró csíkokra lereszeljük. Hozzáadunk annyi lisztet+1 tojást, hogy galuska állagú legyen ( inkább sűrűbb, mint hígabb legyen, mert az szétmálik a vízben) .Enyhén megsózzuk és ha túl sűrűre sikeredik, egy picike víz adható hozzá. Forrásban lévő bő olajos vízben nokedliket ( csuszáka, galuskákat-ki hogy nevezi ) szaggatunk. Ha feljön a víz tetejére, kiszedjük és szűrön át hideg vizet engedünk rá. Lehet rá csepegtetni egy picike olajat, majd a juhtúróval összekeverjük ( lehet rá 1 evőkanálnyi tejfölt is, de elhagyható). Egy teflonban megpirítjuk az apró csíkokra vágott szalonnát. Mikróba bedobjuk a galuskát, fölé a juhtúrót, így szépen ráolvad és a tetejére ráöntjük pici zsírjával együtt a szalonnacsíkokat. Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.