Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » sztrapacska juhtúróval

felvitel dátuma: 2012-04-21 00:09:11       mai nézettség: 4       nézettség: 1894
részletes recept
sztrapacska juhtúróval
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók:

3-4 nagyobb krumpli,
liszt,
10 dkg füstölt szalonna, /lehet kolozsvári, bacon/
20 dkg juhtúró,

tejföl.

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

Elkészítés:

A krumplit apró lyukú reszelőn lereszeljük, megsózzuk és annyi liszttel keverjük össze, hogy nokedli sűrűségű tésztát kapjunk. Ezt forró vízbe szaggatjuk, és mikor a víz tetejére jön, tésztaszűrővel kiszedjük. A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk és kisütjük. A kifőtt galuskát tűzálló tálba szedjük és rétegezzük a hozzávalókkal. Egy sor galuska, erre locsolunk a szalonnazsírból, a tejfölből, majd szórunk a szalonnadarabokból és morzsolunk a juhtúróból. Ezt a rétegezést megismételjük, majd forró sütőben összesütjük, míg a tetején a szalonna megpirul. Melegen tálaljuk.

Szakács: Anyika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2012 április 21

Nagyon ínycsiklandozó látvány!!!:))

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*