Nagyon ínycsiklandozó látvány!!!:))
Hozzávalók:
3-4 nagyobb krumpli,
liszt,
10 dkg füstölt szalonna, /lehet kolozsvári, bacon/
20 dkg juhtúró,
só
tejföl.
Elkészítés:
A krumplit apró lyukú reszelőn lereszeljük, megsózzuk és annyi liszttel keverjük össze, hogy nokedli sűrűségű tésztát kapjunk. Ezt forró vízbe szaggatjuk, és mikor a víz tetejére jön, tésztaszűrővel kiszedjük. A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk és kisütjük. A kifőtt galuskát tűzálló tálba szedjük és rétegezzük a hozzávalókkal. Egy sor galuska, erre locsolunk a szalonnazsírból, a tejfölből, majd szórunk rá a szalonnadarabokból és morzsolunk rá a juhtúróból. Ezt a rétegezést megismételjük, majd forró sütőben összesütjük, míg a tetején a szalonna megpirul. Melegen tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.