szárított szőlő
méz
citrom
víz
Természetesen ehhez a teához szükséges a saját készítésű alap, vagyis a borkészítés közben visszamaradt szőlő héjak a magokkal együtt. Lehetőleg ne legyen nagyon szétzúzva, és ne legyenek benne a szőlő szárai.
Ezt a masszát meg kell szárítani. Én úgy szoktam, hogy a sütőt 10 cm- re nyitva hagyom, és 40 fokon szárítom, kb. 7 órán át, míg teljesen meg nem szárad. Ha szép napos az idő, akkor is bent szárítom egy napos helyen, a darazsak miatt. A száraz szőlőt egy jól zárható üvegpohárban tárolom. A fehér szőlő erősíti az immunrendszert, a vörös szőlő antioxidánsokat tartalmaz.
A szőlőteát úgy készítem, hogy egy evőkanál száraz szőlőt leforrázok 3 deci vízzel. Állni hagyom 15 percig, mézzel és citrommal ízesítem. Nagyom finom az íze.
Egészségetekre!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.