Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Szőlős-barackos rétestekercs

felvitel dátuma: 2011-08-15 11:10:54       mai nézettség: 1       nézettség: 2038
részletes recept
Szőlős-barackos rétestekercs
Hozzávalók 4 személyre:
  • 50 dkg őszibarack
  • 50 dkg  szőlő
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg darált dió
  • 4 lapos réteslap
  • 1 tojás
  • napraforgó olaj +tejföl a réteslapok kenéséhez

A díszítéshez:

  • tejszínhab, gyümölcs
Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:
  1. A gyümölcsöket megmossuk. A barackokat meghámozzuk, kimagozzuk és felkockázzuk. A szőlőszemeket félbevágjuk, kimagozzuk.
  2. A barackdarabkákat összekeverjük a fele cukorral és a fele darált dióval. A maradékokat pedig a szőlővel.
  3. Egy kevés étolajat összekeverünk pár kanál tejföllel. A réteslapokat egyesével letesszük, elcsúsztatva egymástól, hogy minél nagyobb felületet kapjunk. Közben mindegyiket megkenjük az étolajas tejföllel. Az egyik szélénél a barackos, míg a vele szemközti szélénéla szőlős tölteléket simítjuk el.
  4. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A rétes barackos részét feltekerjük a közepéig, majd a szőlőset is. Megkenjük a felvert tojással. Papírozott sütőlemezre tesszük, és 25-30 percen át sütjük, majd kivéve pihentetjük.
  5. Szeleteljük, közepére tejszínhabot nyomunk, és tálaljuk.
Szakács: Hani


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 anna51 2011 augusztus 15

Anita, ez isteni fincsi!!!!!!!! Gratula, mint mindig...!

0/10 Hani 2011 augusztus 15

Köszönöm Ancsa! Azért készült még túrós is mellette, hogy mindenkinek eleget tegyünk :-)!

0/10 marika 2011 augusztus 16

Anita!, ez istenien néz ki! Imádom a diós sütiket!

0/10 Hani 2011 augusztus 16

Köszönöm szépen Marika! Én is imádom :-)!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*