Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » Szőlős vargabéles

felvitel dátuma: 2012-09-22 14:06:23       mai nézettség: 3       nézettség: 1701
részletes recept
Szőlős vargabéles
Hozzávalók 8 személyre:

Hozzávalók 6 személyre:

50 dkg tehén túró

10 dkg cérnametélt

1 cs. réteslap /8 lapos/

3 db tojás

1 db citrom reszelt héja

3 dl tejföl

10 dkg mazsola

1 nagyobb fürt édes szőlő

15 dkg cukor

5 dkg vaníliás cukor

6 dkg vaj vagy margarin

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

Előkészítés: A mazsolát meleg vízbe beáztatjuk. A tojásokat szétválasztjuk. A tésztát sós vízben kifőzzük. A túrót szitán vagy tésztaszűrőn áttörjük.

Elkészítés: A tojások sárgáját a vaníliás cukorral és a kristálycukor kétharmadával habosra keverjük. Hozzáadjuk a mazsolát, reszelt citromhéjat, tejfölt és az áttört túrót. Összekeverjük és beleforgatjuk a kifőtt tésztát. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszához keverjük. Egy tepsit kivajazunk, és kibéleljük a csomag réteslap felével /4lap/. Egyenletesen elosztjuk rajta a massza felét majd rászórjuk a szőlőszemeket és  befedjük a massza másik felével. Betakarjuk a maradék réteslappal.. Olvasztott vajjal megkenjük a tetejét. Ezután előmelegített sütőben k.b. 40 perc alatt, 150-160 fokon készre sütjük. Tálalás: Kockára vágva porcukorral szórva tálaljuk!

Jó étvágyat kívánok!!:))

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*