Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 19 szombat Emma névnapja

Főoldal » Szőlős túrótorta

felvitel dátuma: 2013-09-29 17:50:31       mai nézettség: 1       nézettség: 946
részletes recept
Szőlős túrótorta
Hozzávalók 12 személyre:

Hozzávalók 12 szelethez

 

A tésztához:25 dkg liszt

12dkg vaj

2 evőkanál cukor

1 tojás

Kávéskanál sütőpor

 

Töltelék

1 tasak zselatin

2 tojássárgája

7,5 dkg cukor

Fél citrom leve

1.5 dl muskotályos bor

50 dkg turó

2 dl habtejszín

50 dkg szőlő

Előkészületi idő: 220 perc

Sütési idő: 15 perc

Elkészítés:

Omlós tésztát gyúrunk. A vajat a liszttel elkevert sütőporral elmorzsoljuk. Majd a többi hozzávalóval egybe gyúrjuk. Fél órára a hűtőbe tesszük.  A tésztát kinyújtjuk, tortaformába fektetjük. Lehet így is:  sütőpapírt teszünk . erre szárazbabot és 200 fokon megsütjük. Kb. 15 perc ( Én csak megszurkálom egy villával, nem babozok ) Ha kész,kivesszük, rácson kihűtjük.

A tojássárgáját a cukorral, a citromlével és a borral vízfürdőben besűrítjük. A zselatint a leírás szerint készítsük el. Keverjük a krémhez a túróval. Tegyük egy fél órára a hűtőbe. Verjük fel a tejszínt kemény habbá és keverjük a krémhez. A krém felét simítsuk a tésztára, a szőlőszemeknek a kétharmadát rakjuk a t majd fedjük be a többi krémmel. Legalább 3 órára tegyük vissza a hűtőbe. Díszítsük a félre tett szőlőszemekkel. A szőlőszemek miatt recés késsel vágjuk fel

Szakács: Klárika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*