Hozzávalók 12 szelethez
A tésztához:25 dkg liszt
12dkg vaj
2 evőkanál cukor
1 tojás
Kávéskanál sütőpor
Töltelék
1 tasak zselatin
2 tojássárgája
7,5 dkg cukor
Fél citrom leve
1.5 dl muskotályos bor
50 dkg turó
2 dl habtejszín
50 dkg szőlő
Omlós tésztát gyúrunk. A vajat a liszttel elkevert sütőporral elmorzsoljuk. Majd a többi hozzávalóval egybe gyúrjuk. Fél órára a hűtőbe tesszük. A tésztát kinyújtjuk, tortaformába fektetjük. Lehet így is: sütőpapírt teszünk rá. erre szárazbabot és 200 fokon megsütjük. Kb. 15 perc ( Én csak megszurkálom egy villával, nem babozok ) Ha kész,kivesszük, rácson kihűtjük.
A tojássárgáját a cukorral, a citromlével és a borral vízfürdőben besűrítjük. A zselatint a leírás szerint készítsük el. Keverjük a krémhez a túróval. Tegyük egy fél órára a hűtőbe. Verjük fel a tejszínt kemény habbá és keverjük a krémhez. A krém felét simítsuk a tésztára, a szőlőszemeknek a kétharmadát rakjuk rá a t majd fedjük be a többi krémmel. Legalább 3 órára tegyük vissza a hűtőbe. Díszítsük a félre tett szőlőszemekkel. A szőlőszemek miatt recés késsel vágjuk fel
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.