Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Szőlős diós kalács

felvitel dátuma: 2013-11-25 18:23:46       mai nézettség: 1       nézettség: 530
részletes recept
Szőlős diós kalács
Hozzávalók 1 személyre:

liszt tej élesztő tojás dió szőlő cukor baracklekvár

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

Szőlős diós kalács
Tészta:35 dkg liszt 2 dl tej 1 ek cukor 2 ek étolaj 1 tojás 2 dkg élesztő pici só.Az élesztőt felfuttatjuk a tejben majd összedolgozzuk a liszttel és a többi hozzávalóval majd duplájára kelesztjük.Töltelék: 10 dkg darált dió cukor izlés szerint 20 dkg szőlő.A kinyujtott tésztát megkenjük barack lekvárral rászórjuk a cukros diót és a szőlőt feltekerjük zsirozott tepsibe tesszük tojással megkenjük előmelegitett sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.

Szakács: zsuzsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*