liszt tej élesztő tojás dió szőlő cukor baracklekvár
Szőlős diós kalács
Tészta:35 dkg liszt 2 dl tej 1 ek cukor 2 ek étolaj 1 tojás 2 dkg élesztő pici só.Az élesztőt felfuttatjuk a tejben majd összedolgozzuk a liszttel és a többi hozzávalóval majd duplájára kelesztjük.Töltelék: 10 dkg darált dió cukor izlés szerint 20 dkg szőlő.A kinyujtott tésztát megkenjük barack lekvárral rászórjuk a cukros diót és a szőlőt feltekerjük zsirozott tepsibe tesszük tojással megkenjük előmelegitett sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.