1/2 kg.sertéscomb
1 kis üveg szeletelt gomba
1 nagyobb póréhagyma
3 ek. szójaszósz
3 dl húsleves(lehet kockából is)
só,bors
1 ek. liszt
1 kk. currypor
1 gerezd fokhagyma
2 ek. hidegen sajtolt lenmagolaj
http://grapoilashop.hu/
A húst megmossuk,szárazra töröljük, csíkokra vágjuk,megszórjuk borssal,az 1 ek. liszttel meghintjük.
A póréhagymát megtisztítjuk,fél karikára vágjuk,a gombát szűrőbe tesszük,lemossuk,
szárazra töröljük.
Egy wokban az olajon az előkészített húst megsütjük, hozzáadjuk a gombát, póréhagymát,többször megforgatva kb.3 percig sütjük.
Beletesszük a szójamártást,húslevest,zúzott fokhagymát,sózzuk,borsozzuk,kb.15 percig pároljuk.
Hozzáadjuk a curryport,ha szükséges ízlés szerint ízesítjük.
Tört burgonyával,rizzsel,főtt tésztával, salátával tálalhatjuk.
TIPP!
Az étel elkészítésekor vegyük figyelembe,hogy milyen szójaszószt használunk,nehogy túl sós,vagy esetleg édes legyen a hús!
Jó étvágyat hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.