Egyszerűen gyönyörűek!Gratulálok!Már a látványtól megéheztem!
A tálba szitált kétféle lisztbe fészket készítünk, beletesszük a cukrot, az élesztőt, a langyos tejet. Felfuttatjuk, kb. 15 perc. Beleöntjük a langyos vizet, a felvert tojást (egy picit hagyunk belőle a kenéshez), a sót. Félig összedolgozzuk, hozzáadjuk az olajt, és szép simára dagasztjuk.
Letakarjuk, a duplájára kelesztjük (kb. 45 perc). Lisztezett munkalapra borítjuk, átgyúrjuk.
Kétharmad részét téglalap alakúra nyújtjuk, és a fáziskép alapján hosszúkás bucit készítünk.
Egy vajazott-lisztezett, 10*30*7 cm méretű püspökkenyér-formába tesszük. (Kb. – 40-42 dkg súlyú lesz.)
A maradék egyharmad részt kettéosztjuk, kicsit kilapítjuk, és zsömléket formázunk belőlük (fáziskép). Kicsi, lisztezett sütőlapra/tepsibe rakjuk
Letakarjuk mindkét sütőformát, és duplájára kelesztjük a formára alakított tésztákat.
Megkenjük a tojással, és előmelegített 200 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés: Lehet az egészet is a formába tenni, akkor egy nagyobb szögletes „hamburger” kenyeret kapunk. (Kb. – 45-48 dkg súlyú lesz.) – Vagy csak zsömlét (6 db) készíteni.
Nagyon ízletes, sokáig puha marad. – (Nem „ropogós” a héja.)
Lehet belőle figurákat is készíteni, vékonyabbra nyújtva. Összesülnek a darabok, nem kell külön ragasztgatni. Megsülve vékony, ropogós, puha, a pacsnira emlékeztet!
(Nem azonos, csak a tésztához alapötlet: Limara és TücsökBogár Hamburgerzsömle receptjei.)
(Recept variáció)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.