Marcsi! Ez is nagyon jó, mint minden tőled, köszönöm.♥
A cseresznyét jól megmosom, megszárítom. Üvegekbe rakom, hogy jól eligazodjon, közben tenyeremmel megütögetem az üveg alját. Ráteszem a tetejére a cukrot és felengedem szódavízzel az üvegeket és légmentesen lezárom, és végleges helyükre teszem őket!
Mikor a szódát beleengedem egy üvegbe, azt azonnal zárni kell, hogy ne illanjon el a szénsav. Tehát egyesével zárunk, nem töltjük előre fel az összes üveget.
A lezárt üvegeket 5 percre fejreállítjuk, így vákum fog keletkezni a tetőnél, mikor visszafordítjuk.
Mikor a cseresznyét megkezdjük, hagyjuk tető nélkül elillanni a szénsavat és ezután fogyasztható a finom ropogós cseresznye. Ha azonnal megkóstoljuk a cseresznyénket felbontás után, csípni fog a szénsav miatt, de ez annak a jele, hogy szépen dolgozott a szóda.
Tipp:Egészségesebb változatban nádcukorral is készíthető vagy akár xilittel is!(Már, ha bírja valaki anyagilag)
Amennyiben már jó érett cseresznyéből készítjük, a cukor teljesen elhagyható!!!
Ezen kívül ez a módszer meggynél is kiválóan alkalmazható!
Megjegyzés:Csak a hagyományos patronnal készült szódavíz alkalmas erre a módszerre!
Elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:
Marcsi! Ez is nagyon jó, mint minden tőled, köszönöm.♥
Nagyon szep lett ! jol sikerult az enyem is ! Neked koszonhetem a receptet Marcsika !
Ez nagyon jó ötlet, ki fogom próbálni.
Nagyon jó, mentettem a recit és ki fogm próbálni.
Tuti,hogy így fogom elrakni:)Köszi Marcsi!Tőled olyan jó dolgokat lehet tanulni!
Köszönöm. Próbáljátok ki nyugodtan, nem fogtok csalódni.
És szénsavas ásványvízzel is lehet készítem?
szentkirályi dús nevű ásványvíz nem felel meg?
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.