Istenien néz ki!!:))
Hozzávalók:8 db. kemény tojás,3 dl. majonéz,10 dkg. cukorborsó megfőzve, 1 nagy sárgarépa, megfőzve,kockára vágva,2 dl. víz,1 db. húsleveskocka,/vagy húsleves/ akkor nem kell víz,8 szelet sonka,étkezési zseletin1 cs,kb. 1 dl tejföl.
Elkészítés:A 4 kemény tojás sárgáját a majonézzel és kb.1 dl. tejföllel kikeverjük.A 4 tojás fehérjét apró kockákra vágjuk,a zőldborsóval és a répával együtt belekeverjük a majonézes masszába.A vizet feltesszük forni,és beletesszük a leveskockát. forraljul egy kicsit,és belekeverjük a zselatint. Levesszük a tűzről, jól elkeverjük,éa mielött megdermedne beletesszük az elöbbi masszába. Egy őzgerincformát kibélelünk folpakkal, belefektetjük a 4 szelet sonkát. Erre öntjük a masszánk felét,és egymás után ráfektetjük a maradék kemény tojásokat.A massza másik felét rákanalazzuk,és befedjük a sonka másik felével. Gyorsan dolgozzunk, mert a zselatin hamar köt.Egy éjszakára hűtőbe tesszük,és másnap szeleteljük.
Istenien néz ki!!:))
Nagyon tetszik, jonnek az unnepek, akkor kipróbálom biztosan. Koszi a receptet!
Nagyon ötletes én házimájkrémet szoktam hasonlóan őzgerincben készíteni.Fenn van a receptem,de ezt is meg fogom csinálni,mert sokszor már nem tudom mit adhatnék reggelire,vacsorára.
Szuper! Mentettem is.
Nagyon jól hangzik,lehet hogy majd az ünnepekre én is ki próbálom.
Nagyon jól néz ki ! Húsvétra megcsinálom !
Köszönöm szépen, de tényleg finom, és mutatós.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.