24dkg rízs,2,5dl forró víz,só,majoranna,vágott petrezselyem,kis darabka vöröshagyma,1dl olaj,1kkanál kurkuma,vagy 2evkanál spenót.
A rízst megmosom és szűrőkanálban lecsepegtetem,az olajat felforrósítom és beleteszem,megpárolom ,amig nem ragad már az edényhez,felöntöm 2x-s mennyiségű forró vízzel befüszerezem sóval,majorannával,a darabka hagymával és addig kevergetem nagy lángon mig besűrűsödik./kb 3perc/és akkor tiszta konyharuhával letakarom,ráteszem a jól passzoló fedőt és lecsukom a tüzet alatta.20 percig hagyom igy.Nagyon finom pergő és szavtos rízst kapunk
Ha sárga rízst akarunk,amikor kész 2 kiskanál kurkumával összekeverem,ha zöldet,akkor spenóttal színezem,így a tálalásnál hangulatos köretet kapunk.A színek meghozzák az étvágyunkat és emellett még gusztusos is lesz az ételünk.A kélsz rízst kiolajozott pohárba töltöm és ráfordítom a tányérra igy egy formázott köretet kapunk.Vágott petrezselyemmel díszítem..
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.