Hozzávalók:
tészta:
8 evőkanál tej, 1 dkg szalalkáli, 8 tojás sárgája, 35 dkg porcukor, 1 csomag 25 dkg ráma margarín, 40 dkg liszt, 1 evőkanál kék ételfesték 1 narancsaroma.1 evőkanál piros ételfesték
krém:
25 dkg ráma margarín, 25 dkg cukor, 2 csomag csokis pudingpor, 8 dl tej.1 kanál kakaó
máz:
100 g csokoládé 2 evőkanál kakaó,3 evőkanál cukor 4 evőkanál forró víz, és 5 dkg vaj.
Készítése:
tészta:
A 8 evőkanál tejben a szalalkálit felolvasztjuk. 8 tojás sárgáját az 1 csomag margarínnal és a 35 dkg porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a felolvasztott szalalkálit , a 40 dkg lisztet és a tojások fehérjéből felvert kemény habot. A masszát 3 részre osztjuk. Az első részbe rakunk 1 evőkanál kék , a másodikba tesszük a narancsaromát illetve a piros ételszínezéket, a harmadikba nem teszünk semmit, marad sárga. Minden rész tésztát külön-külön kisütjük.15 perc alatt megsül figyeljük le ne égjen .
krém:
A 2 csomag csoki pudingport az evőkanál kakaóval és a 8 dl tejjel sűrűre főzzük. A 25 dkg ráma margarínt a 25 dkg cukorral habosra keverjük. A kihűllt pudingot a margarinos masszához keverjük, és ezzel készen van a krémünk.
Csokimáz:
3 evőkanál cukrot 2 evőkanál kakaóval összekeverünk, öntünk hozzá 4 evőkanál forró vizet és 5 dkg vajjal elkeverjük,közben a gőz felett olvasztott csokival elegyítjük Ezt tesszük a tészta tetejére.
A tészta összeállítása:
Alulra tesszük a kék lapot és megkenjük a krémmel, ráhelyezzük a rózsaszín lapot és megkenjük krémmel, ráhelyezzük a sárga lapot és végül bevonjuk csokimázzal.Tetejét kocka díszítéssel pingáltam ki.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.