Nagyon érdekesnek találom.Meg fogom sütni.
Tésztához:
80 dkg liszt,
5 dkg élesztő,
3 tojás,
1/2 liter tej,
2-evőkanál cukor,
csipet só,
1 dl étolaj,
20 db zahehnin(édeske),
1 puncs puding por,
1 vaniliás puding por,
1 csoki puding por.
Töltelék:
15dkg bármilyen lekvár.
Tészta lekenéshez 1 felvert tojás.
Az élesztőt felfuttatjuk az egykis langyos tejben fel olvasztott zaheninokkal, a lisztet mélytálba öntjük és a felfuttatott élesztőt bele öntjük, majd a tojásokat, a csipet sót, a cukrot,és olajat, ezt jól össze dolgozzuk.
Az össze dolgozott masszát 3-rom egyforma részre osztjuk, és külön -külön a pudingokat beledolgozzuk.
De több tejet nem szabad bele tenni, addig dolgozzuk a tésztát, mig fel veszi a pudingot.
Megkelesztjük és mindegyik cipót ketté vágjuk, külön-külön téglalap alakúra, nyújtjuk és vékonyan meg kenjük lekvárral, majd fel tekerjük szorosan, és amikor 3-rom különböző színű meg van össze fonjuk őket fonott kalácsnak, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, még félórát hagyjuk kelni, majd a tojással megkenjük, és elő melegített sütőben, készre sütjük.
Ki hűlve szeleteljük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.