Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 27 vasárnap Zita, Mariann névnapja

Főoldal » Közepes » Színes Kelt fonott kalács

felvitel dátuma: 2011-05-23 18:05:16       mai nézettség: 1       nézettség: 8281
részletes recept
Színes Kelt fonott kalács
Hozzávalók 5 személyre:

Tésztához:

80 dkg liszt,
5 dkg élesztő,
3 tojás,
1/2 liter tej,
2-evőkanál cukor,
csipet só,
1 dl étolaj,
20 db zahehnin(édeske),
1 puncs puding por,
1 vaniliás puding por,
1 csoki puding por.

Töltelék:
15dkg bármilyen lekvár.

Tészta lekenéshez 1 felvert tojás.

Előkészületi idő: 90 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk az egykis langyos tejben fel olvasztott zaheninokkal, a lisztet mélytálba öntjük és a felfuttatott élesztőt bele öntjük, majd a tojásokat, a csipet sót, a cukrot,és olajat, ezt jól össze dolgozzuk.

Az össze dolgozott masszát 3-rom egyforma részre osztjuk, és külön -külön a pudingokat beledolgozzuk.
De több tejet nem szabad bele tenni, addig dolgozzuk a tésztát, mig fel veszi a pudingot.
Megkelesztjük és mindegyik cipót ketté vágjuk, külön-külön téglalap alakúra, nyújtjuk és vékonyan meg kenjük lekvárral, majd fel tekerjük szorosan, és amikor 3-rom különböző színű meg van össze fonjuk őket fonott kalácsnak, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, még félórát hagyjuk kelni, majd a tojással megkenjük, és elő melegített sütőben, készre sütjük.
Ki hűlve szeleteljük.

Szakács: Gabimami


Film link: http://www.szineskeltkfonottkalacs.hu

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Erzsébet 2011 május 23

Nagyon érdekesnek találom.Meg fogom sütni.

0/10 Hani 2011 május 23

Nagyon szép, és nagyon foszlósnak néz ki! Gratulálok!

0/10 Vargáné aniko 2016 február 10

👍

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*