Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 27 vasárnap Zita, Mariann névnapja

Főoldal » Közepes » Színes grízkrémes linzer szelet Tante Fanny tésztá

felvitel dátuma: 2011-05-15 21:24:41       mai nézettség: 1       nézettség: 2766
részletes recept
Színes grízkrémes linzer szelet Tante Fanny tésztá
Hozzávalók 3 személyre:

1 cs. Tante Fanny friss édes linzertészta (300 g)

  • Krémekhez:
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál búzadara
  • 15 dkg kristálycukor (6 evőkanál)
  • 2 vaníliás cukor
  • 3 tojásfehérje
  • 1 kávéskanál kakaó
  • 1 kávéskanál étkezési keményítő
  • 10 dkg eper (+ cukor gyümölcs függő)
  • 1 kávéskanál vanília aroma
  • kenéshez olvasztott vaj/margarin

Tetejére:

  • 5 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál olaj
Előkészületi idő: 5 perc

Sütési idő: 30 perc

Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:

tepsi méret 20*15 cm

Felhasználás előtt 10 perccel kivesszük a Tante Fanny friss édes linzertésztát a hűtőből.

Három kistálat előkészítünk, a következők szerint: 1. tálka: 1 kávéskanál kakaó2. tálka: 10 dkg epret összedarabolunk és turmixolunk, az étkezési keményítővel összekeverjük (+ cukor) – 3. tálka: 1 vaníliás cukor.

A tejből a búzadarával sűrű tejbegrízt főzünk, beletéve a kristálycukor felét és egy vaníliás cukrot. A tojásfehérjéből pici sóval és a cukor másik felével kemény habot verünk. A tűzről levett tejbegrízbe forgatjuk.
Az így kapott krémet egyenlő részben elosztjuk a három előkészített tálkába. Összekeverjük őket, a vaníliás részbe még beletesszük a vanília aromát is.

A linzer tésztát kitekerjük, keresztben és hosszában is elvágjuk (4 részt kapunk). Ebből 2 részt elősütünk: megszurkálva a tésztákat, 180 fokra előmelegített sütőben, sütőlapon kb. 10 perc alatt. (Az elősütött lapokat két sütőlapát segítségével tudjuk átemelni.)

Az egyik nyers tészta lapot, beletesszük egy magas falú tepsibe, aminek az oldalát is sütőpapírozzuk. Ráöntjük a kakaós krémet. Az egyik elősütött lapot rátesszük. Erre kerül az epres krém. Betakarjuk a másik elősütött lappal, majd rásimítjuk a vaníliás krémet. A másik nyers tészta lappal betakarjuk, megszurkáljuk, olvasztott vajjal/margarinnal megkenjük, és 180 fokos sütőben készre sütjük, kb 20 perc.

A tetejére a csokoládét gőz fölött/vízfürdőben megolvasztjuk, belekeverjük az olajt és ráöntjük a kissé kihűlt sütemény tetejére.
Ha kihűlt, éles késsel szeletekre vágjuk (2 x 6 = 12 db). – Másnap finomabb!

Megjegyzés: Más gyümölcsöt is használhatunk. – Nagyobb adagban is készíthető: 2 csomag tésztából, és nyugodtan lehet venni a mennyiségek kétszeresét (tepsi méret 20*25 cm).

(Saját recept)

Szakács: Zia


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*