3 dl tej
4 dkg élesztő
1 kanál porcukor
60 dkg liszt
csipetnyi só
2 kanál porcukor
3 tojás
6 dkg vaj /vagy margarin/
1 citrom
10 dkg mazsola
4 cl rum
olaj a sütéshez
30 dkg házi baracklekvár
3 dl langyos tejben megfuttatsz 4 dkg élesztőt és egy kanál porcukrot is hozzákeversz. Kb. 15 perc, persze langyos helyen.
60 dkg lisztbe belekeversz egy csipet sót, két kanál porcukrot, 3 tojássárgáját, 6 dkg kissé olvasztott vajat /margarint/, 1 citrom reszelt héját és előre beáztatott 10 dkg mazsolát, valamint 4 cl rumot. Amikor az élesztő felfutott akkor hozzáadod a lisztes keverékhez és bedagasztod, míg el nem válik az edény falától. Jól kidolgozod.
Ezután meleg helyre teszed letakarva megkelni. Kb. 50 perc. Majd lisztezett deszkára kiöntöd és óvatosan kinyújtod 1,5 cm vastagra. Nem szabad agyonnyújtani. A legkisebb pogácsaszaggatóval, amelyet mindig olajba mártasz, kiszaggatod a kis golyócskákat.
Olajat hevítesz és amikor már kellően forró, akkor belerakod a nyers fánkocskákat és nagyon ügyelsz, mert gyorsan megsülnek. Megfordítod őket, hogy mindkét felük szép piros legyen. Egy tálba kiszeded és még forrón vaníliás cukorral megszórod, minden sütés után, minden adagot.
Ha kész, akkor házi baracklekvárral kínálod, és abba mártogatva fogyasztod.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.