Hozzávalók:
50 dkg sertés szűz, 18 dkg aszalt szilva 20 dkg baconszalonna, só ízlés szerint, fekete bors ízlés szerint (frissen őrölt ) 1 ek vaj , 2 ek Oliva olaj
Majonézes krumplisaláta
1 kg krumpli, 2 fej vöröshagyma, só, ecet, cukor, 1 doboz 330g tejföl ízlés szerint majonéz
Elkészítése:
A sertés szüzet meg tisztíjuk a zsiradékoktól, és egy konyhai eszköz segítségével lyukat fúrunk bele. Puha aszalt szilva szemeket darabokra vágjuk, és egyenletesen bele tömködjük a szűzpecsenyét. A hús külső részét finoman sózzuk, borsozzuk, (Óvatosan mert a baconba is tekerve kap majd bőven sós ízt a hús ) ( Ha van időnk egy kicsit pihentetjük a húst az ízek érjenek össze, de nem szükséges) A vajat, és az olajt egy serpenyőbe felmelegítjük, és pár perc alatt minden oldalról kérget sütünk a húsra. Baconszeletekkel bevonjuk úgy hogy egymást fedjék a baconok. Egy jénai alját vékonyan olajjal kikenünk bele helyezzük a szüzet és lefedve 200fokon előmelegítet sütőben pirosra sütjük. Én krumpli salátával tálaltam.
Krumpli saláta.
Elkészítése: 1 kg krumplit jól megmosok, héjába megfőzöm majd a héjától letisztítom és karikára vágom. 2 fej vöröshagymát kockára vágva, ½ l vízbe odateszem főni, teszek bele, sót 4 EK ecetet ízlés szerin cukrot, Ha már nem ropog a hagyma ezt a levet ráöntöm a krumplira és ebbe hagyom kihűlni. Ha kihűlt leszűröm róla a vizet egy olyan szűrőn, hogy csak a víz menjen le róla a hagyma maradjon a krumpli. Majd tejfölt kikeverem majonézzel és a krumplival összekeverem.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.