Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » Szilvás,mákos gombóc

felvitel dátuma: 2011-08-29 16:39:21       mai nézettség: 1       nézettség: 2468
részletes recept
Szilvás,mákos gombóc
Hozzávalók 8 személyre:

1 kg burgonya

40 dkg liszt

15-20 db szilva

1 cs.őrölt fahéj

10 dkg kristály cukor

20 dkg zsemlemorzsa

5 dkg vaj

darált mák

porcukor

1 cs,vaníliás cukor

Előkészületi idő: 60 perc


Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

Elkészítés:A szilvát kimagozzuk.A burgonyát héjában megfőzzük,még melegen megpucoljuk és krumplinyomón áttörjük.Hagyjuk kihűlni,Ha kihűlt hozzáadjuk a lisztet és egy csipet sót.Összegyúrjuk,lisztezett deszkán kinyújtjuk kb.fél centi vastagra.

Elkészítés:A tésztát nagyobb kockákra vágjuk attól függően,hogy mennyi és mekkora szilvát teszünk bele.Én egész kimagozott szilvát tettem bele és a mag helyére szórtam egy teáskanál fahéjjal elkevert kristálycukrot.A négy sarkát felhajtjuk,összenyomkodjuk és gombócot formázunk belőle.

Forrásban lévő sós vízben kifőzzük.Ha feljönek a gombócok a víz tetejére pár percig főzzük majd szűrővel kiszedjük.A felét hagyományosan pirított zsemlemorzsába forgattam a másik felét cukrozott mákba./Feleségem kedvence/

A zsemlemorzsásra vaníliás porcukrot szórtam.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Németh Lászlóné 2011 augusztus 30

Én szilva lekvárral készitettem. A családom nagyon szereti és én is. Gratulálok PUMUKLI-nak.

0/10 kautz1009 2011 augusztus 30

Köszönöm szépen!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*