Én szilva lekvárral készitettem. A családom nagyon szereti és én is. Gratulálok PUMUKLI-nak.
1 kg burgonya
40 dkg liszt
só
15-20 db szilva
1 cs.őrölt fahéj
10 dkg kristály cukor
20 dkg zsemlemorzsa
5 dkg vaj
darált mák
porcukor
1 cs,vaníliás cukor
Elkészítés:A szilvát kimagozzuk.A burgonyát héjában megfőzzük,még melegen megpucoljuk és krumplinyomón áttörjük.Hagyjuk kihűlni,Ha kihűlt hozzáadjuk a lisztet és egy csipet sót.Összegyúrjuk,lisztezett deszkán kinyújtjuk kb.fél centi vastagra.
Elkészítés:A tésztát nagyobb kockákra vágjuk attól függően,hogy mennyi és mekkora szilvát teszünk bele.Én egész kimagozott szilvát tettem bele és a mag helyére szórtam egy teáskanál fahéjjal elkevert kristálycukrot.A négy sarkát felhajtjuk,összenyomkodjuk és gombócot formázunk belőle.
Forrásban lévő sós vízben kifőzzük.Ha feljönek a gombócok a víz tetejére pár percig főzzük majd szűrővel kiszedjük.A felét hagyományosan pirított zsemlemorzsába forgattam a másik felét cukrozott mákba./Feleségem kedvence/
A zsemlemorzsásra vaníliás porcukrot szórtam.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.