A megfőtt burgonyát áttöröm, majd egy kevés sóval ízesítem és kihűtöm. Annyi liszttel gyúrom össze, hogy nyújtható tésztát kapjak. Kinyújtom, majd szilvával kirakom úgy, hogy gombócot tudjak belőle készíteni. A szilvák között szétvágom a tésztát, és szépen óvatosan, nem összenyomva gombóccá formálom a tésztát, közepében a szilvával. Felteszem a vizet sóval forrni. Közben a zsemlemorzsát kevés olajon megpirítom.
A forrásban levő sós vízben megfőzöm a gombócokat. Legjobb, ha egyszerre csak pár darabot főzünk, mikor feljön a víz tetejére, kb. 1 percet főzöm, és kész is van. Kiszedem, lecsöpögtetem a vizet róla, és beleteszem a megpirított zsemlemorzsába. A gombócokat ide oda mozgatom, hogy körben, mindenhol befedje a morzsa. Ezután kirakom egy tálba, és teszem a következő adagot a vízbe, majd a prézlibe és a tálba. Mikor minden gombóc készen van, a megmaradt morzsát ráöntöm a tálban levő gombócokra, mert én szeretem cukorral összekeverve megenni:)
Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.