Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Szilvásgombóc

felvitel dátuma: 2012-08-27 13:45:47       mai nézettség: 1       nézettség: 1319
részletes recept
Szilvásgombóc
Hozzávalók 4 személyre:
  • 4-5 nagy szem főtt burgonya
  • liszt (annyi, amennyit felvesz a burgonya)
  • ízlés szerint
  • szilva (befőtt lecsöpögtetve, fagyasztott olvasztva, lecsöpögtetve vagy friss)
  • tetszés szerint zsemlemorzsa
  • kevés olaj
  • cukor (kristály vagy por)

  •  
Előkészületi idő: 60 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

megfőtt burgonyát áttörömmajd egy kevés sóval ízesítem és kihűtöm. Annyi liszttel gyúrom össze, hogy nyújtható tésztát kapjak. Kinyújtom, majd szilvával kirakom úgy, hogy gombócot tudjak belőle készíteni. A szilvák között szétvágom a tésztát, és szépen óvatosan, nem összenyomva gombóccá formálom a tésztát, közepében a szilvával. Felteszem a vizet sóval forrni. Közben a zsemlemorzsát kevés olajon megpirítom.
A forrásban levő sós vízben megfőzöm a gombócokat. Legjobb, ha egyszerre csak pár darabot főzünk, mikor feljön a víz tetejére, kb. 1 percet főzöm, és kész is van. Kiszedem, lecsöpögtetem a vizet róla, és beleteszem a megpirított zsemlemorzsába. A gombócokat ide oda mozgatom, hogy körben, mindenhol befedje a morzsa. Ezután kirakom egy tálba, és teszem a következő adagot a vízbe, majd a prézlibe és a tálba. Mikor minden gombóc készen van, a megmaradt morzsát ráöntöm a tálban levő gombócokra, mert én szeretem cukorral összekeverve megenni:)

Jó étvágyat!

Szakács: Zsuzsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*