Tészta:
1 kg burgonya,
1 tojás
20-25 dkg liszt
só
Töltelék:
40 dkg szilva felezett (mirelit vagy friss)
fahéj,
cukor
Forgatáshoz:
zsemlemorzsa,
olaj
A burgonyát héjjában megfőzzük, meghámozzuk összetörjük és hagyjuk kihűlni.
Amíg hűl a burgonya addig a zsemlemorzsát olajban megpirítjuk.
Ha kihült a burgonya hozzáadjuk a tojást késhegynyi sót és annyi lisztet hogy jól gyúrható tésztát kapjunk ( ez függ attól mennyire keményítős a burgonya).
Kettéosztjuk a tésztát majd vékonyra kinyújtjuk és késsel kb 9x9-es kockákra vágjuk.
Minden kockába elhelyezünk 1-1 felezett szilvát és 1 teáskanál fahéjas cukrot, ezután gombócokat formázunk belőle.
Forrásban lévő enyhén sós vízben tesszük a gombócokat majd újraforrástól számítva kb 5-6 percig főzzük őket.
Kiszedjük hidegvízzel leöblítjük majd megforgatjuk a pirított zsemlemorzsában.
Porcukorral, fahájas cukorral tálaljuk.
Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.