Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Szilvásgombóc

felvitel dátuma: 2011-04-15 21:29:07       mai nézettség: 1       nézettség: 1555
részletes recept
Szilvásgombóc
Hozzávalók 4 személyre:

Tészta:

1 kg burgonya,
1 tojás
20-25 dkg liszt


Töltelék:

40 dkg szilva felezett (mirelit vagy friss)
fahéj,
cukor

Forgatáshoz:

zsemlemorzsa,
olaj
 

Előkészületi idő: 40 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

A burgonyát héjjában megfőzzük, meghámozzuk összetörjük és hagyjuk kihűlni.
Amíg hűl a burgonya addig a zsemlemorzsát olajban megpirítjuk.
Ha  kihült a burgonya hozzáadjuk a tojást késhegynyi sót és annyi lisztet hogy jól gyúrható tésztát kapjunk ( ez függ attól mennyire keményítős a burgonya).
Kettéosztjuk a tésztát majd vékonyra kinyújtjuk és késsel kb 9x9-es kockákra vágjuk.
Minden kockába elhelyezünk 1-1 felezett szilvát és 1 teáskanál fahéjas cukrot, ezután gombócokat formázunk belőle.
Forrásban lévő enyhén sós vízben tesszük a gombócokat majd újraforrástól számítva kb 5-6 percig főzzük őket.
Kiszedjük hidegvízzel leöblítjük majd megforgatjuk a pirított zsemlemorzsában.
Porcukorral, fahájas cukorral tálaljuk.
Jó étvágyat!  

Szakács: bildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*