Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 29 kedd Péter névnapja

Főoldal » Szilvás-barackos lepény

felvitel dátuma: 2012-02-13 12:54:48       mai nézettség: 1       nézettség: 1313
részletes recept
Szilvás-barackos lepény
Hozzávalók 4 személyre:
  • 25 dkg rétesliszt
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg Rama
  • 6 db tojás
  • 2 ek. rum, vagy rumaroma
  • szilvabefőtt és barackbefőtt de lehet idény gyümölcs is
  • pici őrölt fahéj és porcukor a tetejére
Előkészületi idő: 5 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

Nagyon gyors az elkészítés. A tojásokat szétválasztom, fehérjét kemény habbá verem. A sárgáját összekeverem a porcukor, olvasztott Rama és rummal habosra. Ebbe jön a liszt, majd óvatosan beleforgatva a hab. Sütőpapírral kibélelek egy közepes tepsit és a masszát beleöntöm. A tetejébe nyomkodom a szilvákat és az apróbbra vágott barac darabokat.

Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 perc alatt készre sütöm. Tűpróba. Kicsit kihűlt leszedem a papírt róla és felszeletelem. Hidegen megszórom a tetejét fahéjas-porcukorral.

Szakács:


Film link: http://henimodernkonyhaja.blogspot.com

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2012 február 13

Tényleg egyszerű,gyors és fincsi!!Mentve!:))

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*