Hozzávalók:
60-70 dkg szilva
10 dkg vaj/margarin
10 dkg cukor + egy kevés a szilva cukrozásához
3 db tojás
12 dkg liszt /nálam 5dkg rétes+ 7 dkg sima/
5 dkg étkezési keményítő
5 dkg kókuszreszelék
1 kávéskanál szódabikarbóna
pici só
pici reszelt citromhéj
néhány csepp citromlé
egy kevéske rum, vagy aroma
egy marék dió / ha nincs otthon, elhagyható/
vaníliás cukor
fahéj
Elkészítés:
A szilvát megmosom, kimagozom, megszórom cukorral és fahéjjal.
A vajat a cukorral, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal, sóval kikeverem, és egyenként hozzáadom a tojásokat. Beleöntöm az összekevert liszt, keményítő és kókusz keverékét, a közepébe egy mélyedést csinálok, abba a szódabikarbónát, erre néhány csepp citromlevet cseppentek, majd az egészet jól kikeverem a hozzáadott néhány csepp rum aromával /esetleg egy kevés rummal/.
Egy sütőpapírral bélelt /vagy zsírozott, lisztezett/ tortaformába simítom a tésztát ezt követően rászedem a szilvákat! A szilvákat nem fektetve, hanem állítva teszem a sütibe! Ezt követően rászórom a durvára vágott diót és előmelegített sütőben, közepes tűznél készre sütöm /kb 40 perc/. Tűpróbával ellenőrzöm. Ha rózsaszínű és nem ragad már, akkor kész. Amikor kihűlt tálra teszem, megszórom porcukorral és szeletelem.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.