Veszek egy partedlit mert csorog a nyálam!!:))))
Hozzávalók:
10 dkg kristálycukor
fél kocka margarin
3 db tojás
20 dkg liszt/én rétest tettem/
1 púpos kávéskanál szódabikarbóna
pici só/minden sütibe teszek/
vaníliás cukor
reszelt citromhéj
őrölt fahéj
kb fél kg szilva
Elkészítés:
A szilvát magozás után megszórom fahéjjal és kristálycukorral, addig áll, míg a tésztát kikeverem.
A cukrot, a margarinnal jól kikeverem, hozzáadom egyenként a tojásokat, majd a szódabikarbónával elkevert lisztet és a többi hozzávalót. Simára keverem.
Kisebb méretű /20x27 cm/tepsibe simítok egy vékony réteget/ kb. a fele/, rá egy sor szilva, majd rásimítom a maradék masszát és a tetejét is kirakom szilvával.
Normál méretű tepsihez az adagot megkétszerezni!
Előmelegített sütőben, közepes tűznél sütni, kb. 50 perc (+ -) tűpróba!
Kihűlés után porcukorral megszórom és szeletelem.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.