pulykamell:
0,60 kg
aszalt barack 0,20 kg
só: ízlés szerint
bacon szalonna: 22 szelet
befőtt a díszítéshez
Sertéskaraj kolbásszal töltve:
sertéskaraj:
0,60 kg
füstölt kolbász: 0,20 kg
só: ízlés szerint
olaj a sütéshez
burgonya: 0,80 kg
A pulykamellből 3 cm-s vastagságú szeletet vágunk. Megsózzuk, és erre ráterítjük az aszalt gyümölcsöt, majd henger alakúra göngyöljük.
Beborítjuk bacon szalonnával, és fogvájóval rögzítjük, majd alufóliába tekerjük.
Kb. 1 órán át sütjük 200 C fokon.
Tíz perccel előbb a fóliát eltávolítjuk, és ropogósra sütjük. (fogvájót eltávolítjuk)
A sertéskarajból hosszú késsel egy kis lyukat képzünk. Beledugjuk a kolbászt.
Megsózzuk, és alufóliával letakarjuk.
Kb. 1 órán át sütjük 200 C fokon.
Tíz perccel előbb a fóliát eltávolítjuk, és ropogósra sütjük.
Héjában megfőzött burgonyát megtisztítjuk, majd bacon szalonnával betekerjük, és fokvájóval rögzítjük.
Bő forró olajban hírtelen megsütjük.
A fogvájót eltávolítjuk.
Ezt az ételt előző nap elkészíthetjük.
Tálalás előtt kihűlt állapotban 0,5 cm-s szeletekre vágjuk. Hidegen és melegen is tálalható.
Befőttel díszíthető.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.