Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Szílvás sülttál baconban

felvitel dátuma: 2011-02-20 16:16:19       mai nézettség: 1       nézettség: 1859
részletes recept
Szílvás sülttál baconban
Hozzávalók 4 személyre:

pulykamell:
0,60 kg
aszalt barack 0,20 kg
só: ízlés szerint
bacon szalonna: 22 szelet
befőtt a díszítéshez

Sertéskaraj kolbásszal töltve:
sertéskaraj:
0,60 kg
füstölt kolbász: 0,20 kg
só: ízlés szerint
olaj a sütéshez
burgonya: 0,80 kg

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 60 perc

Elkészítés:

 

A pulykamellből 3 cm-s vastagságú szeletet vágunk. Megsózzuk, és erre ráterítjük az aszalt gyümölcsöt, majd henger alakúra göngyöljük.
Beborítjuk bacon szalonnával, és fogvájóval rögzítjük, majd alufóliába tekerjük.
Kb. 1 órán át sütjük 200 C fokon.
Tíz perccel előbb a fóliát eltávolítjuk, és ropogósra sütjük. (fogvájót eltávolítjuk)

A sertéskarajból hosszú késsel egy kis lyukat képzünk. Beledugjuk a kolbászt.
Megsózzuk, és alufóliával letakarjuk.
Kb. 1 órán át sütjük 200 C fokon.
Tíz perccel előbb a fóliát eltávolítjuk, és ropogósra sütjük.

Héjában megfőzött burgonyát megtisztítjuk, majd bacon szalonnával betekerjük, és fokvájóval rögzítjük.
Bő forró olajban hírtelen megsütjük.
A fogvájót eltávolítjuk.

Ezt az ételt előző nap elkészíthetjük.
Tálalás előtt kihűlt állapotban 0,5 cm-s szeletekre vágjuk. Hidegen és melegen is tálalható.
Befőttel díszíthető.

 

Szakács: bildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*