Hozzávalók:
A tésztához
25 dkg Ráma margarin
40 dkg finomliszt
12 dkg kristálycukor
1 tojás sárgája
1/2 citrom reszelt héja és leve
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1-2 evőkanál tejföl
Szilva Töltelék:
10 dkg cukor
60 dkg szilva ( friss hiányában 2 üveg 7,5dl es üveg befőtt )
1 evőkanál fahéj
2 tk mézeskalács fűszerkeverék
3-4 evőkanál szilva lekvár
Tetejére
· Porcukros fahéj
Ismét hoztam nektek egy finom receptemet
Szezonális és isteni illata van
elkészítés
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
2. A szilvát megtisztítva megmosva apró cikkejekre vágjuk. Bele tesszük egy tálba megszórjuk a cukorral, mézeskalács fűszerkeverékkel, majd óvatosan összekeverjük.
3. A tepsit kivajazzuk lisztezzük de sütőpapírral is bélelhetjük
4. A tepsi aljára tesszük a tészta lapot kicsit lenyomkodjuk megszúrkáljuk villával majd rá a cukros szilva szeletek. Ha marad egy kis keverék tegyük a szilva mellé .A szilvák között pedig kicsepegtetjük egy kis szilva lekvárral Ezután még megszórjuk a fahéjas cukorral és mehet a sütőbe
5. 180 fokon fél órán át sütjük, amíg szép piros lesz a teteje.
6. Fahéjas porcukorral meghintjük a tetejét .
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.