A töltelékhez:
A tetejére:
A lisztet a Gyorskelesztőbe szitálom a Konyhaművész Lisztszóróval. Hozzáadom az élesztőt, a langyos tejet, a MikroKannában megolvasztott vajat, és a többi hozzávalót. Robotgéppel vagy kézzel addig dagasztjuk, míg jó hólyagos lesz és elválik az edény falától.
Lezárjuk a Gyorskelesztőt és kétszer kelesztjük a tésztát. Miután az első kelesztés után ledobja az edény a tetőt, visszazárjuk, és újra kelesztjük addig, amíg újra le nem jön a tető a tálunk pereméről.
Közben előkészítjük a szilvát. Az Új Generációs Konyhai Előkészítő Késsel először félbe vágjuk, kivesszük a magját és még a feleket is félbe vágjuk. Tehát negyedelünk minden szilvát.
Mikor a tészta megkelt, kézzel jól átdolgozzuk, és egy tepsibe tesszük. Mini Nyújtóval kinyújtjuk a tésztánkat a tepsiben. Akinek nincs Mini Nyújtója, az a Gyúrólapon a nagy Nyújtóval akkorára nyújtsa ki, amekkora a tepsi.
A Konyhaművész Húsvillával jó sűrűn megszurkáljuk a tésztánkat és kirakjuk a szilvával.
Összedolgozzuk a tetejére szórandó anyagokat is.
A Konyhai Mindenttudóba beletesszük a lisztet, cukrot és a vajat. A Késsel jól eldolgozzuk.
Amennyiben szükséges, akkor kézzel is, ujjainkkal is átmorzsolhatjuk. Hozzáadjuk a mandulaforgácsot, belekeverjük és a szilva tetejére szórjuk a morzsánkat.
Hagyjuk így még kelni a lepényünket 15 percig.
200 fokon 20-30 percig sütjük.
Elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:
Tepsi méret:30x20 cm
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.