Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Szilvás lepény, ahogy én készítem

felvitel dátuma: 2012-09-26 16:44:41       mai nézettség: 1       nézettség: 2036
részletes recept
Szilvás lepény, ahogy én készítem
Hozzávalók 8 személyre:
  • 25 dkg liszt
  • 1,5 dk élesztő vagy fél csomag szárított élesztő
  • 1,25 dl langyos tej
  • 20 dkg vaj vagy margarin
  • ½ Tojás, , tudom, tudom, hogy ez nem egyszerű feladatnak tűnik! Én a fél tojást mindig úgy mérem ki, hogy egy kis tálba leütöm a tojást, lemérem, majd összekeverem. Fogok egy másik kistányért és elfelezem a tojást. A megmaradtat lezárom, beteszem a hűtőbe és vacsira vagy reggelire ilyenkor rántottát eszünk.
  • 3 dkg cukor
  • 1 csipet

A töltelékhez:

  • 75 dkg magvaváló szilva

A tetejére:

  • 17,5 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • 2,5 dkg mandulaforgács
Előkészületi idő: 90 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

A lisztet a Gyorskelesztőbe szitálom a Konyhaművész Lisztszóróval. Hozzáadom az élesztőt, a langyos tejet, a MikroKannában megolvasztott vajat, és a többi hozzávalót. Robotgéppel vagy kézzel addig dagasztjuk, míg hólyagos lesz és elválik az edény falától.

Lezárjuk a Gyorskelesztőt és kétszer kelesztjük a tésztát. Miután az első kelesztés után ledobja az edény a tetőt, visszazárjuk, és újra kelesztjük addig, amíg újra le nem jön a tető a tálunk pereméről.

Közben előkészítjük a szilvát. Az Új Generációs Konyhai Előkészítő Késsel először félbe vágjuk, kivesszük a magját és még a feleket is félbe vágjuk. Tehát negyedelünk minden szilvát.

Mikor a tészta megkelt, kézzel jól átdolgozzuk, és egy tepsibe tesszük. Mini Nyújtóval kinyújtjuk a tésztánkat a tepsiben. Akinek nincs Mini Nyújtója, az a Gyúrólapon a nagy Nyújtóval akkorára nyújtsa ki, amekkora a tepsi.

A Konyhaművész Húsvillával jó sűrűn megszurkáljuk a tésztánkat és kirakjuk a szilvával.

Összedolgozzuk a tetejére szórandó anyagokat is.

A Konyhai Mindenttudóba beletesszük a lisztet, cukrot és a vajat. A Késsel jól eldolgozzuk.

Amennyiben szükséges, akkor kézzel is, ujjainkkal is átmorzsolhatjuk. Hozzáadjuk a mandulaforgácsot, belekeverjük és a szilva tetejére szórjuk a morzsánkat.

Hagyjuk így még kelni a lepényünket 15 percig.

200 fokon 20-30 percig sütjük.

Elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:

  • Gyorskelesztő
  • KM Lisztszóró
  • Generációs Konyhai Előkészítő Kés
  • Mini Nyújtó
  • Konyhaművész Húsvilla
  • Konyhai Mindenttudó
  • MikroKanna
  • TW Digitális Konyhamérleg
  • Gyúrólap
  • Nyújtó

Tepsi méret:30x20 cm

Szakács: Marcsi64


Film link: http://marcsiboszorkanykonyhaja.blogspot.hu/

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*