1,5 kg magvalt szilva
Tészta:
35 dg réteslisztben elkevert 1 cs. sutopor
3 e.k. porcukor
4 tojás fehérje és 3 e.k. kristálycukor habbá verve
4 tojás sárgája kikeverve 15 dg vajjal és 3 e.k. porcukorral
2 zacskó fahéjas cukor, 1 zacskó vaníliás cukor a szilvára
Eloszor kimagvaljuk a szilvát és rászórjuk a fahéjas és vaníliás cukrot.
Keményre verjuk a 4 tojás fehérjét a kristálycukorral, nem kell lemosni a keverolapátokat, egyenesen habosíthatjuk tovább a tojások sárgáját a cukorral és a vajjal.
A habosra kevert vajas-cukros-tojásos masszához keverunk pár kanálnyi tojáshabot, lazítjuk ezzel a masszát, utána hozzákeverjuk a maradék habot, valamint kanalanként a sutoporos lisztet.
Tepsibe terítjuk, vizes kézzel igazgatjuk egyenlo vastagságúra a tésztát. Utána egyenletesen elosztjuk rajta a kétfajta cukorral ízesített magvalt szilvát.
Légkeveréssel sutottem 20-25 percig. A tepsi nagyobb méretu volt - 40x42 cm.
Jobb szeletelni, ha hagyjuk kihulni, ez ma nálunk nem sikerult.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.