Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 29 kedd Péter névnapja

Főoldal » Szilvás lepény.

felvitel dátuma: 2011-08-05 15:36:47       mai nézettség: 1       nézettség: 1428
részletes recept
Szilvás lepény.
Hozzávalók 10 személyre:

1,5 kg magvalt szilva

Tészta:

35 dg réteslisztben elkevert  1 cs. sutopor

3 e.k. porcukor

4 tojás fehérje és 3 e.k. kristálycukor habbá verve

4 tojás sárgája kikeverve 15 dg vajjal és 3 e.k. porcukorral

2 zacskó fahéjas cukor, 1 zacskó vaníliás cukor a szilvára

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

Eloszor kimagvaljuk a szilvát és rászórjuk a fahéjas és vaníliás cukrot.

Keményre verjuk a 4 tojás fehérjét a kristálycukorral, nem kell lemosni a keverolapátokat, egyenesen habosíthatjuk tovább a tojások sárgáját a cukorral és a vajjal.

A habosra kevert vajas-cukros-tojásos masszához keverunk pár kanálnyi tojáshabot, lazítjuk ezzel a masszát, utána hozzákeverjuk a maradék habot, valamint kanalanként a sutoporos lisztet.

Tepsibe terítjuk, vizes kézzel igazgatjuk egyenlo vastagságúra a tésztát. Utána egyenletesen elosztjuk rajta a kétfajta cukorral ízesített magvalt szilvát.

Légkeveréssel sutottem 20-25 percig. A tepsi nagyobb méretu volt - 40x42 cm.

Jobb szeletelni, ha hagyjuk kihulni, ez ma nálunk nem sikerult.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*