Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Szilvás krémes

felvitel dátuma: 2012-09-16 15:54:20       mai nézettség: 1       nézettség: 2069
részletes recept
Szilvás krémes
Hozzávalók 10 személyre:
  • 6 tojás,
  • 6 evőkanál liszt,
  • 6 kanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • Szilva felezett

Krémhez

  • 4 csomag kókusz vagy vanília puding,
  • 1 liter víz,
  • 6 evőkanál cukor,
  • 6 tojásfehérje

Tetejére

  • 5 dl habtejszín
Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 35 perc

Főzési idő: 12 perc
Elkészítés:

Hat tojásból piskótát sütünk úgy, hogy a sütőpapírral bélelt tepsi aljára fél szilvákat teszünk, vágott felükkel lefelé. Ha a tészta megsült, felfordítjuk, hogy a szilvás része kerüljön felülre. Óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt.

 

A pudingot - én kókuszossal készítettem - vízzel és 2 evőkanál cukorral sűrűre főzzük a 2l-es UltraPlusz edényben, mikróban, 600W-on, 12 perc alatt, közben egyszer, kétszer megkeverjük.

 

6 tojásfehérjéből 6 evőkanál cukorral kemény habot verünk a Mérő- Mixben, majd a meleg pudinggal elkeverjük.

 

(A megmaradt tojássárgáját más süteményhez vagy ételhez felhasználhatjuk. Én egyesével mini Tupperos apróságokba tettem és ment a fagyasztóba.)

A puding krémet a Szilikon Cukrász Spatula segítségével a tészta tetejére kenjük.
Ezután a tejszínből kemény habot verünk, majd a sütemény tetejére simítjuk.

Fahéjjal vagy reszelt csokoládéval meghintve, kockára szeletelve kínáljuk.

Nagyon finom, dekoratív sütemény.

Szakács: Marcsi64


Film link: http://marcsiboszorkanykonyhaja.blogspot.hu/

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*