Hozzávalók tészta:
15 dkg margarin
30 dkg liszt
5 dkg eritrit (édesítő)
1dl tej
1 db tojás
2 dkg. élesztő
1 csipet só
Hozzávaló töltelék:
1 kg magozott szilva
Hozzávaló tetejére (morzsa):
20 dkg liszt
15 dkg margarin
15 dkg eritrit (édesítő)
csipet só
Elkészítés:
A tejet meglangyosítjuk, beletesszük az élesztőt.
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sót, az élesztőt, az édesítőt, a tojást és közepesen lágy tésztává gyúrjuk, majd fél órát kelesztjük.
Elkészítés morzsa:
A margarint, lisztet, édesítőt, pici sót morzsoljuk össze. Morzsásnak kell lenni.
A tésztát nyújtsuk ki, tegyük egy margarinnal kikent, (35x 40cm) tepsibe, rakjuk sorban rá a magozott szilvát, a belseje legyen felfelé, majd szórjuk rá a morzsát.
220 fokon kb. 25 perc alatt megsütjük, ha a morzsa kezd barnulni, akkor kész.
Ha kihűlt, szeleteljük és por édesítővel megszórva kínáljuk.
Jó étvágyat hozzá!
régi recept
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.