Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Hús ételek receptek » Szilvás karaj

felvitel dátuma: 2011-07-17 13:22:43       mai nézettség: 4       nézettség: 2472
részletes recept
Szilvás karaj
Hozzávalók 4 személyre:

Ez nemcsak vasárnapi ebédnek megy el, hanem ünnepinek is. Paleosok is fogyaszthatják burgonya kihagyásával.

  • 1 kg csont nélküli sertéskaraj egyben
  • 10 db aszalt szilva
  • házi szalonna
  • 3 alma negyedelve
  • pici só, vagy fűszerkeverék
  • 50 dkg burgonya
  • kevés zsír,ha szükséges félidőben
Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 90 perc

Elkészítés:

Én kicsontozott karajt vettem, ezért csak megtisztítottam. Sok apró lyukat szúrtam a húsba és belenyomkodtam az aszalt szilvát. A hús mindkét oldalát befűszereztem fűszersóval, de lehet sima sóval is, majd egy tepsi aljába pici vizet öntöttem és belehelyeztem a húst. A tetejére fektettem szalonnaszeleteket, hogy ne száradjon ki később a hús. Megpucoltam a krumplit, elnegyedeltem az almával együtt és a hús köré pakoltam. Alufóliával lefedtem. Előmelegített sütőben 200fokon 40 perc sütés, majd megnézni kell-e pici zsír hozzá, majd vissza újabb 40 perc lefedve. Tűpróba, hogy megpuhult-e a hús. Leveszem a fóliát és pár percig pirítom, hogy a szalonna és a köret megpiruljon. Tálalás.

Szakács:


Film link: http://henimodernkonyhaja.blogspot.com

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*