-60 dkg krumpli
-20 dkg liszt
-3 kanál griz
-1 kanál zsir
- 1 tojás
-pici só
-prézli
-vaj
-kockacukor
-szilva
A krumplit sós vízben megfőzöm, meghámozom, áttöröm, majd hagyom langyosra hűlni. Hozzáadom a zsirt, a sót a grizet a lisztet, és lágy, rugalmas tésztát gyúrok....a liszt pontos mennyisége attól függ, mennyire vizes maga a krumpli. Konyharuhával letakarom és 10-15 percet pihentetem
Én a tésztát sose nyujtom ki..... lisztes kézzel veszek tésztát a kezemben a közepébe fél szilvát és 1 szem kockacukrot teszek gombócokat formálok és a forrásban lévő vízben kifőzöm a gombócokat (újraforrástól számított kb. 5-6 percig), majd leszűröm hideg vízzel leöblítem és vajban pirított zselmemorzsába forgatom porcukorral meghintve tálalom....én jelen esetben szilvaszósszal tálaltam .
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.