Hozzávalók: Fél kiló liszt, 1 tojás, 4 db. nagy krumpli, só, zsemlemorzsa, kevés olaj.szílva,fahéj,cukor.
A Krumplit meghámozzuk, elszeleteljük,és sós vízben megfőzzük. Kicsit hűtjük. A lisztet tálba tesszük,és hozzáadjuk a krumplinyomón áttört főtt krumplit,a tojást és összegyúrjuk. Lisztezett deszkán kécentire nyújtjuk. Csíkokra szeleteljük, eldaraboljuk, és kis nudlikat formálunk belőle. a többi tésztát még vékinyabbra nyújtjuk, négyzet alakúra elvágjuk,és beletesszük a cukrozott, és fahéjjal megszort szilva darabokat.Jól összenyomkodjuk a tésztát,és gombócokat csinálunk belőle. Közben kevés olajon rózsaszinre sütjük a zsemlamórzsát,és kevés fórró vízet teszünk rá. Összekeverjük, lekapcsoljuk a gázt, és fedő alatt hagyjuk puhulni.Atésztát fórró vízbe rakjuk, és ha feljött a tészta a víz tetejére szűrőkanállal leszűrjük, és a morzsához keverjük.Fahéjas pórcukorral tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.