Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 29 kedd Péter névnapja

Főoldal » Szilvás gombóc

felvitel dátuma: 2013-04-11 10:02:14       mai nézettség: 1       nézettség: 1879
részletes recept
Szilvás gombóc
Hozzávalók 4 személyre:

 

·         20-25 szem szép, egészséges  szilva

·          1 kg burgonya

·          1tk

·         30 dkg  liszt

·         20-25 kávéskanálnyi fahéjas cukor

·         25 dkg  zsemlemorzsa

·         4-5 ek olaj

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:

 

1.    A burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, megvárjuk, míg kihűl, összetörjük.

2.    A kihűlt burgonyából és a lisztből rugalmas tésztát gyúrunk, kinyújtjuk 4-5 mm vastagra, négyszögeket vágunk belőle (a szilva méretétől függőt, hogy betakarja mindenütt), felhajtjuk mind a négy sarkát, összenyomjuk a tésztát, és tenyerünk közt golyóvá hengerítjük.

3.    Lobogó sós vízben megfőzzük, mindig csak keveset, hogy ne hűtse le a vizet.
Ha feljött a víz tetejére, még 1-2 percig főzzük, leszűrjük, leöblítjük.

4.    Az olajat felforrósítjuk, beleszórjuk a zsemlemorzsát és, kicsit megpirítjuk, ebbe forgatjuk a kifőtt gombócokat, aztán tálra szedjük, fahéjas porcukorral szórjuk meg. 

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*