· 20-25 szem szép, egészséges szilva
· 1 kg burgonya
· 1tk só
· 30 dkg liszt
· 20-25 kávéskanálnyi fahéjas cukor
· 25 dkg zsemlemorzsa
· 4-5 ek olaj
1. A burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, megvárjuk, míg kihűl, összetörjük.
2. A kihűlt burgonyából és a lisztből rugalmas tésztát gyúrunk, kinyújtjuk 4-5 mm vastagra, négyszögeket vágunk belőle (a szilva méretétől függőt, hogy betakarja mindenütt), felhajtjuk mind a négy sarkát, összenyomjuk a tésztát, és tenyerünk közt golyóvá hengerítjük.
3. Lobogó sós vízben megfőzzük, mindig csak keveset, hogy ne hűtse le a vizet.
Ha feljött a víz tetejére, még 1-2 percig főzzük, leszűrjük, leöblítjük.
4. Az olajat felforrósítjuk, beleszórjuk a zsemlemorzsát és, kicsit megpirítjuk, ebbe forgatjuk a kifőtt gombócokat, aztán tálra szedjük, fahéjas porcukorral szórjuk meg.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.