Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 27 vasárnap Zita, Mariann névnapja

Főoldal » Közepes » Szilvás gombóc

felvitel dátuma: 2012-09-07 13:43:09       mai nézettség: 2       nézettség: 2917
részletes recept
Szilvás gombóc
Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 kg burgonya (de nem új)
  • 2 ek. olaj
  • 1 ek. búzadara
  • 1 tojás
  • pici
  • 25-30 dkg liszt
  • fahéjas-cukor keveréke
  • szilva
  • zsemlemorzsa
Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 8 perc
Elkészítés:

A szilvát megmosom, kimagozom, a fahéjas-cukrot előkészítem. A zsemlemorzsát megpirítom. Közben megfőzöm a felkockázott burgonyát enyhén sós vízben, majd leszűröm és összenyomom. Hagyom langyosra hűlni hozzáadom a búzadarát, tojást, olajat és a 25 dkg lisztet és óvatosan összedolgozom, ha szükséges keveset még szórok hozzá. Lágy tésztát kapok, gyúródeszkát enyhén belisztezem, majd csípek egy darabot a tésztából és kis hengert formálok, ezt picit meghempergetem az enyhe lisztes deszkán, nyújtófával kis lapot nyújtok és a fahéjas-cukorral töltött szilvát ráhelyezem, majd gombocót formálok. Közben nagy fazékba felteszem forrni a vizet kis sóval, lobogó vízbe dobom a gombócokat, ha feljönnek 2-3 percig még főzöm. Leszűröm és a pirított morzsába forgatom. Fahéjas-cukorral megszórom tálalásnál.

Szakács:


Film link: http://henimodernkonyhaja.blogspot.com

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*