A szilvát megmosom, kimagozom, a fahéjas-cukrot előkészítem. A zsemlemorzsát megpirítom. Közben megfőzöm a felkockázott burgonyát enyhén sós vízben, majd leszűröm és összenyomom. Hagyom langyosra hűlni hozzáadom a búzadarát, tojást, olajat és a 25 dkg lisztet és óvatosan összedolgozom, ha szükséges keveset még szórok hozzá. Lágy tésztát kapok, gyúródeszkát enyhén belisztezem, majd csípek egy darabot a tésztából és kis hengert formálok, ezt picit meghempergetem az enyhe lisztes deszkán, nyújtófával kis lapot nyújtok és a fahéjas-cukorral töltött szilvát ráhelyezem, majd gombocót formálok. Közben nagy fazékba felteszem forrni a vizet kis sóval, lobogó vízbe dobom a gombócokat, ha feljönnek 2-3 percig még főzöm. Leszűröm és a pirított morzsába forgatom. Fahéjas-cukorral megszórom tálalásnál.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.