3 nagy csirkemell,
30 dkg magvaváló szilva,
5 dkg vaj,
só
őrölt fekete bors
Szárnyas fűszer ízlés szerint
35 dkg burgonya
A csirkemellet kicsontozom, és szép szeletekre vágom.
Tűzálló tálba teszem a vajat, belefektetem a csirkemell filéket megsózom,borsozom ,megszórom a fűszerrel. Majd megrakom a megmosott, lecsöpögtetett és kimagozott fél szilvákkal.
Lefedve az előmelegített forró sütőbe teszem.
25 percig párolom az ételt. Közben a szílva engedhet levet de ha a hús beissza tehetünk alá pici vízet .
Közben a burgonyát megpucolom kockára vágom picit sózom majd a már megpuhult húsra dobálom és a sütőbe visszatéve, fedő nélkül addig pirítom, amíg színesedni nem kezd a teteje.
Friss pékárúval savanyúval tálaltam.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.