1 kg burgonya
30 dkg finomliszt /35-40 dkg is lehet, a tészta àllaga diktàl/
50 dkg szilva
15 dkg zsemlemorzsa
10 dkg daràlt màk porcukros
1 db tojàs
0,5 dl napraforgó olaj
3 evőkanàl cukor/ ízlés szerint/
fahéj ìzlés szerint
1.
A burgonyát sós vízben megfőzzük, melegen àttörjük, hűlni hagyjuk.
2.
A morzsàt olajon megpírìtjuk, ha kicsit kihűlt, belekeverjük a fahéjas kristàlycukrot,/ ki- ki ìzlése szerint/ . A szilvàt kimagozzuk, félbevàgjuk.
3.
Az àttört burgonyàt a liszttel és a tojàssal összegyúrjuk, majd kétfelé osztjuk.
4.
Lisztezett deszkàn vastagra nyújtjuk/ kb. 1-1,5 cm- es / és 10-12 db kb. 6*6- os kockàkra vàgjuk.
5.
Minden kockàra fél szilvàt teszünk, a mag helyére pedig egy mokkàskanàl fahéjas cukrot .
6.
A négy sarkot összehajtva, gombóccà formàljuk, és egyszerre tesszül a lobogó , forró vízbe.
7.
1-2 perc utàn megmozgatjuk a làbost, hogy oda ne ragadjanak a gombócok- óvatosan keverni is lehet.
8.
Ha feljóttek a víz felszìnére , akkor még 3-4 percig lassan forraljuk, majd kiszedjük a morzsàra- màkra.
9.
Tàlalàskor is mehet rà pici fahéjas cukor.
A màkosra porcukor.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.