Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 29 kedd Péter névnapja

Főoldal » Szilvás burgonyagombóc

felvitel dátuma: 2015-09-17 11:55:49       mai nézettség: 1       nézettség: 637
részletes recept
Szilvás burgonyagombóc
Hozzávalók 4 személyre:

1 kg burgonya
30 dkg finomliszt /35-40 dkg is lehet, a tészta àllaga diktàl/
50 dkg szilva
15 dkg zsemlemorzsa
10 dkg daràlt màk porcukros
1 db tojàs
0,5 dl napraforgó olaj
3 evőkanàl cukor/ ízlés szerint/
fahéj ìzlés szerint

Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 60 perc
Elkészítés:

1.
A burgonyát sós vízben megfőzzük, melegen àttörjük, hűlni hagyjuk.

2.
A morzsàt olajon megpírìtjuk, ha kicsit kihűlt, belekeverjük a fahéjas kristàlycukrot,/ ki- ki ìzlése szerint/ . A szilvàt kimagozzuk, félbevàgjuk.

3.
Az àttört burgonyàt a liszttel és a tojàssal összegyúrjuk, majd kétfelé osztjuk.

4.
Lisztezett deszkàn vastagra nyújtjuk/ kb. 1-1,5 cm- es / és 10-12 db kb. 6*6- os kockàkra vàgjuk.

5.
Minden kockàra fél szilvàt teszünk, a mag helyére pedig egy mokkàskanàl fahéjas cukrot .

6.
A négy sarkot összehajtva, gombóccà formàljuk, és egyszerre tesszül a lobogó , forró vízbe.

7.
1-2 perc utàn megmozgatjuk a làbost, hogy oda ne ragadjanak a gombócok- óvatosan keverni is lehet.

8.
Ha feljóttek a víz felszìnére , akkor még 3-4 percig lassan forraljuk, majd kiszedjük a morzsàra- màkra.

9.
Tàlalàskor is mehet rà pici fahéjas cukor.
A màkosra porcukor.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*