Nagyon finom, ízletes minden!
A tészta hozzávalói: 26 cm tortaformához
40 dkg liszt
15 dkg vaj
2,5 dl natúr joghurt
1 csipet só
1/2 cs. sütőpor
1 cs.vaníliás cukor
A töltelékhez:
0,5 kg szilva (nagy kék)
cukor vagy édesítő
1 cs. vaníliás cukor
fahéj,őrölt szegfűszeg
1 1/2 cs. vaníliás pudingpor
5 dkg darált dió
Elkészítés: töltelék:
A szilvát jól megmossuk. Magját kivesszük. Egy edénybe tesszük,és kb 5 percet főzzük,ízesítjük,fahéj,szegfűszeg,vaníliás cukor,cukor vagy édesítő,ezek ízlés szerint. (a fahéjat ne sajnáljuk a szilvától). Picike vízben elkeverjük a pudingot,hozzáadjuk a szilvához,pár perc alatt összefőzzük. Hagyjuk kihűlni.
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük,összegyúrjuk. Egy lágyabb tésztát kapunk. Kb 3 mm vastagra 20 - 30 cm hosszra kinyújtjuk. 8 - 10 cm széles 4 csíkot vágunk a tésztából.
Minden tésztát megszórunk dióval,a szilvás-pudingos krémből egy csíkot ráteszünk. Széleit össze csípjük. A formát kibéleljük sütőpapírral. Csigavonalban bele tesszük a tésztát. 190 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.