tetszik szilvalekvárosan még nem hallottam, de biztos fincsi. Hasonló mint a mézeskrémes lapja.
A tésztához:
50 dkg finom liszt
25 dkg margarin
10 dkg porcukor
2 dkg vaníliás cukor
1 csipet só
1,5 dl tejföl
2,5 dkg élesztő
1 db tojás
A töltelékhez:
30 dkg darált dió
2 citrom reszelt héja
60-70 dkg szilvalekvár
A tetejére:
20 dkg fehércsoki
2 ek.étolaj
Előkészítés: A tejfölt meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tojást és elkeverjük. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a sót, porcukrot, vaníliás cukrot és az élesztős tejfölt. Összegyúrjuk a tésztát, majd négy egyenlő részre osztjuk. Letakarva langyos helyen 30-40 percet kelesztjük.
Elkészítés: A lapokat a tepsink méretére nyújtjuk és a tepsi hátulján vagy sütőlemezen 180 fokos sütőben egyesével kisütjük. Laponként kb 10 perc. A lapokat sorban megkenjük a szilvalekvárral, megszórjuk a reszelt citromhéjjal és a darált dióval. A tetejét olvasztott, olajjal elkevert fehércsokival vonjuk be. Tegyük a hűtőbe, de csak másnap szeleteljük fel.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.