Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 27 vasárnap Zita, Mariann névnapja

Főoldal » Közepes » Szilvalekváros,fehércsokis süti

felvitel dátuma: 2011-09-20 17:03:27       mai nézettség: 1       nézettség: 2651
részletes recept
Szilvalekváros,fehércsokis süti
Hozzávalók 12 személyre:

A tésztához:

50 dkg finom liszt

25 dkg margarin

10 dkg porcukor

2 dkg vaníliás cukor

1 csipet

1,5 dl tejföl

2,5 dkg élesztő

1 db tojás

A töltelékhez:

30 dkg darált dió

2 citrom reszelt héja

60-70  dkg szilvalekvár

A tetejére:

20 dkg fehércsoki

2 ek.étolaj

Előkészületi idő: 50 perc

Sütési idő: 50 perc

Elkészítés:

Előkészítés: A tejfölt meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tojást és elkeverjük. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a sót, porcukrot, vaníliás cukrot és az élesztős tejfölt. Összegyúrjuk a tésztát, majd négy egyenlő részre osztjuk. Letakarva langyos helyen 30-40 percet kelesztjük.

Elkészítés: A lapokat a tepsink méretére nyújtjuk és a tepsi hátulján vagy sütőlemezen 180 fokos sütőben egyesével kisütjük. Laponként kb 10 perc. A lapokat sorban megkenjük a szilvalekvárral, megszórjuk a reszelt citromhéjjal és a darált dióval. A tetejét olvasztott, olajjal elkevert fehércsokival vonjuk be. Tegyük a hűtőbe, de csak másnap szeleteljük fel.

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 csoti.henriette 2011 szeptember 20

tetszik szilvalekvárosan még nem hallottam, de biztos fincsi. Hasonló mint a mézeskrémes lapja.

0/10 Hani 2011 szeptember 21

Finom lehet! Gratulálok, még én sem láttam ilyen sütit.

0/10 kautz1009 2011 szeptember 21

Köszi szépen!Igazából zserbónak indult csak egy kicsit átvariáltam.:))

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*