Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 22 kedd Csilla, Noémi névnapja

Főoldal » Szilvalekváros gombóc

felvitel dátuma: 2013-09-08 07:09:29       mai nézettség: 1       nézettség: 1453
részletes recept
Szilvalekváros gombóc
Hozzávalók 4 személyre:
  • 60 dkg krumpli
  • kb 20 dkg liszt (a krumpli fajtájától függ)
  • 1 ek búzadara
  • 2 ek étolaj
  • 1 tojás
  • zsemlemorzsa
  • 1 kis üveg szilvalekvár
Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

A krumplit megfőzzük. Krumplinyomón áttörjük és az étolajjal elkeverjük. Sózzuk, hozzáadjuk a búzadarát, a lisztet és a tojást. Ha szükséges, annyi lisztet adunk még hozzá, hogy jól gyúrható és nyújtható legyen a tészta.

1/2 cm vastagságúra nyújtjuk ki, és kb 6×6 cm-es négyzetekre vágjuk. Közepére kemény lekvárt teszünk. A négyszögek sarkait összefogjuk és a Forrásban lévő, sós vízben főzzük meg. Amikor a gombóc feljön a víz tetejére, még egyet forralunk rajta, majd pirított cukros zsemlemorzsában megforgatjuk.

Jó étvágyat hozzá!

Szakács: Kovács Zsuzsanna


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*