1 kg burgonya
kb 40 dkg liszt (amennyit felvesz)
1 db tojás
1 ek zsír
nagy csípett só
1 ek cukor
szilvalekvár
zsemlemorzsa
A burgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk, és sós vízben megfőzzük.A főtt burgonyát burgonyatörőn átnyomjuk. Miután kihűlt, gyúródeszkára tesszük, hozzáadjuk a lisztet, tojást, sót,cukrot, zsírt és összegyúrjuk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, négyzetekre vágjuk és különféle gombócok készítésére használjuk.
A gombócokat bő, lobogó sós vízbe tesszük, kifőzzük, majd leszűrjük, forró vízzel leöblítjük, és zsemlemorzsába forgatjuk.
* Ezt a tésztát használjuk nudli készítésére is.
Nudli leves * A gombóc párja
A burgonya főzőlevét levesnek készítjük el.(A gombóc készítésnél sosem marad el ez az egyszerű leves)
Egy kisebb vöröshagymát megfonnyasztunk,pirospaprikával meghintjük,majd a burgonya főzőlevével felöntjük.
Ízesítjük:só,bors.
A leves alapunkba beletesszük a nudlit,és már kész a leves.
Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.