Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 16 szerda Csongor névnapja

Főoldal » Szilvalekváros Gombóc *

felvitel dátuma: 2016-03-15 15:54:59       mai nézettség: 1       nézettség: 864
részletes recept
Szilvalekváros Gombóc *
Hozzávalók 4 személyre:

1 kg burgonya
kb 40 dkg liszt (amennyit felvesz)
1 db tojás
1 ek zsír
nagy csípett
1 ek cukor
szilvalekvár
zsemlemorzsa

Előkészületi idő: 0 perc


Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk, és sós vízben megfőzzük.A főtt burgonyát burgonyatörőn átnyomjuk. Miután kihűlt, gyúródeszkára tesszük, hozzáadjuk a lisztet, tojást, sót,cukrotzsírt és összegyúrjuk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, négyzetekre vágjuk és különféle gombócok készítésére használjuk.
A gombócokat , lobogó sós vízbe tesszük, kifőzzük, majd leszűrjük, forró vízzel leöblítjük, és zsemlemorzsába forgatjuk.

* Ezt a tésztát használjuk nudli készítésére is.

 

Nudli leves * A gombóc párja

A burgonya főzőlevét levesnek készítjük el.(A gombóc készítésnél sosem marad el ez az egyszerű leves)
Egy kisebb vöröshagymát megfonnyasztunk,pirospaprikával meghintjük,majd a burgonya főzőlevével felöntjük.
Ízesítjük:,bors.
A leves alapunkba beletesszük a nudlit,és már kész a leves.
étvágyat!

Szakács: Krisztina


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*