Bukta tésztája:
40 dkg liszt
10 dkg porcukor
reszelt citromhéj
1 tasak van cukor
1 db tojás
6 dkg olvasztott vaj
3 dkg élesztő
2 dl langyos tej
1 teáskanál cukor és 3 evőkan. liszt
Szilva dzsem:
fél kg szilva kimagozva
5 evők. cukor
1 tasak piros zselépor
0,5 dl viz.
Kész lekvárral gyorsabb de én éppen szilvaeltevésben voltam és gondoltam friss lekvárral csinálom.
Kovászt készitek:
2 dl langyos tejben cukor, élesztő és a 3 evőkanál lisztet elkeverem és megkelesztem, 15 perc.
A kimagozott szilvát edénybe rakom és rotyogtatom a cukorral, 15 perc.
A zseléport kikeverem a 0,5 dl vizzel és a szilvához adom, egy forrás és leveszem elkeverem és hideg vizbe állítom.
De kész lekvárral egyszerübb. A lisztet tálba teszem, porcukor, egy tojás, citromhéj és a megkelt kovásszal összegyúrom, ha kevés a tej adok hozzá.
A vajat megolvasztom és kicsinyenként beledagasztom, rugalmas tészta legyen, meleg helyen 40 perc kelesztem.
Kinyújtom, téglalapokat vágok, megtöltöm a lekvárral, sütőpapiros tepsibe teszem, megkenem tojással, 10 perc pihen és sütöm. kb 3o perc 160 fokon.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.