A frissen leszedett szilvát megmostam, kimagoztam, majd összevagdaltam. Egy 15 l vödör lett tele, ezt a mennyiséget bele tettem egy lábasban amit előtte 20 % ecettel jól kikentem kb 1,5 dl ecetet öntöttem bele. AZ ECETET A LÁBASBA KELL HAGYNI!!! Betettem a gáz sütőbe, ez a mennyiség teljes hőfokon 6 órahosszáig főtt. NAGYON LÉNYEGES NEM SZABAD EGYÁLTALÁN MEGKAVARNI!!! Amikor már teljesen félig volt a lábas ekkor kivetem tettem bele cukrot ízlés szerint,és tovább főztem fent a gázon még 1 óra hosszat. Akkor jó ha a fakanálon megáll a lekvár. Tiszta üvegbe rakom, és mehet a száraz dunsztba kihűlni. Évek óta így csinálom nem csapkod össze – vissza nekem ez bevált.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.