Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Szilvalekvár tartósító nélkül

felvitel dátuma: 2017-08-26 12:02:37       mai nézettség: 1       nézettség: 818
részletes recept
Szilvalekvár tartósító nélkül
Hozzávalók 1 személyre:

Előkészületi idő: 120 perc

Sütési idő: 360 perc

Főzési idő: 60 perc
Elkészítés:

A frissen leszedett szilvát megmostam, kimagoztam, majd összevagdaltam. Egy 15 l vödör lett tele, ezt a mennyiséget bele tettem egy  lábasban amit előtte 20 % ecettel jól kikentem kb 1,5 dl ecetet öntöttem bele. AZ ECETET  A LÁBASBA KELL  HAGYNI!!! Betettem a gáz sütőbe, ez a mennyiség teljes hőfokon  6 órahosszáig főtt. NAGYON LÉNYEGES NEM SZABAD EGYÁLTALÁN MEGKAVARNI!!!  Amikor már teljesen félig volt a lábas ekkor kivetem tettem bele cukrot ízlés szerint,és  tovább főztem fent a gázon még  1 óra hosszat. Akkor jó ha a fakanálon megáll a lekvár. Tiszta üvegbe rakom, és mehet a száraz dunsztba kihűlni. Évek óta így csinálom nem csapkod össze – vissza nekem ez bevált.

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*