Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 2 péntek Zsigmond, Atanáz névnapja

Főoldal » Szilvalekvár sütőben készítve mindenféle bonyodalo

felvitel dátuma: 2011-08-23 16:05:46       mai nézettség: 3       nézettség: 3972
részletes recept
Szilvalekvár sütőben készítve mindenféle bonyodalo
Hozzávalók 1 személyre:

4 kg szilva mag nélkül,
80 dkg cukor
1/2 dl ecet

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 300 perc

Elkészítés:

Nagyon macerásnak tartottam hogy egy lekvárfőzéskor egésznap a konyhában álljak.
Mivel
sok szilvám termett körbeolvastam, erre az eredményre jutottam.
Kimagoztam
a szilvát, méd nem volt nagyon érett, hozzáadtam a cukrot és az ecetet.
Egyik adagot rögtön betettem a sütőbe, egy másik adagot úgy próbáltam ki hogy a cukorral állt egy éjszakát de az eredmény ugyanaz lett.
Nekem
régi sütőm van így rotyogott 5 -óra hosszát.
Úgy 4-óra elteltével egyszer megkavartam, de nem szükséges.
Kivettem
a sütőból és hagyom egy 20 percig pihenni, közben néha megkavartam, ekkor már kezd sűrűsödni.
Még
melegen üvegbe rakom, pici szalicil és mehet a szárz dunszba!
Ennyi!

Szakács: Livi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 csoti.henriette 2011 augusztus 23

Nekem még ez is sokáig tart, de a hazai szilvalekvár egész más mint a bolti ugye. Pár üveg szilvalekvárért nem tudom nekiálljak-e, majd meglátom kapok-e régi fajta szép érett szilvát a piacon, ha eljutok odáig. köszi a receptet.

0/10 AnCy 2011 november 17

Én is pont így rakom el a szilvát évek óta ahogy itt leírod Livikém!:))

0/10 margo64varadi@gmail.com 2013 július 3

szilva lekvárról (tetszik)

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*