Nekem még ez is sokáig tart, de a hazai szilvalekvár egész más mint a bolti ugye. Pár üveg szilvalekvárért nem tudom nekiálljak-e, majd meglátom kapok-e régi fajta szép érett szilvát a piacon, ha eljutok odáig. köszi a receptet.
4 kg szilva mag nélkül,
80 dkg cukor
1/2 dl ecet
Nagyon macerásnak tartottam hogy egy lekvárfőzéskor egésznap a konyhában álljak.
Mivel sok szilvám termett körbeolvastam, erre az eredményre jutottam.
Kimagoztam a szilvát, méd nem volt nagyon érett, hozzáadtam a cukrot és az ecetet.
Egyik adagot rögtön betettem a sütőbe, egy másik adagot úgy próbáltam ki hogy a cukorral állt egy éjszakát de az eredmény ugyanaz lett.
Nekem régi sütőm van így rotyogott 5 -óra hosszát.
Úgy 4-óra elteltével egyszer megkavartam, de nem szükséges.
Kivettem a sütőból és hagyom egy 20 percig pihenni, közben néha megkavartam, ekkor már kezd sűrűsödni.
Még melegen üvegbe rakom, pici szalicil és mehet a szárz dunszba!
Ennyi!
Nekem még ez is sokáig tart, de a hazai szilvalekvár egész más mint a bolti ugye. Pár üveg szilvalekvárért nem tudom nekiálljak-e, majd meglátom kapok-e régi fajta szép érett szilvát a piacon, ha eljutok odáig. köszi a receptet.
Én is pont így rakom el a szilvát évek óta ahogy itt leírod Livikém!:))
szilva lekvárról (tetszik)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.