Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 16 szerda Csongor névnapja

Főoldal » Szilvalekvár keverés nélkül *

felvitel dátuma: 2016-01-06 18:20:45       mai nézettség: 1       nézettség: 898
részletes recept
Szilvalekvár keverés nélkül *
Hozzávalók 1 személyre:

5 kg szilva

1 kg cukor

1 dl 10% ételecet

pici fahéj

Előkészületi idő: 0 perc


Főzési idő: 300 perc
Elkészítés:

Egy 8 l edény alját és oldalát sertészsirral bekenjük.

A szilvát megmossuk, kimagozzuk,felezzük és a fazékba egyenletesen elterítjük.
Meglocsoljuk az ecettel és rászórjuk a cukrot, hogy lehetőleg mindenhol egyformán legyen a tetején.
Egy éjszakát állni hagyjuk.
Másnap fedő alatt forrásig melegítjük, majd a gázt takarékra téve négy óra hosszát lassan főzzük.
Nem szabad belenyúlni vagy megkeverni!
A főzés végén a szilva kb. a felére esik össze.
A fedőt levéve most már keverjük a lekvárt, a szilvák szétesnek és lekvár állaga lesz a masszának.(Fedő nélkül még,addig főzöm kevergetve, míg el nem érem a kívánt sűrűséget, kb 1 óra volt ).
Ha egyszer elkezdtük keverni, nem hagyhatjuk abba mert leég.
Sterilizált üvegekbe töltjük, és dunsztban hagyjuk kihűlni.

Nagyon finom lett,IGAZI 'Nagyi lekvár'!!!

Mindenkinek jó étvágyat a finom házi szilvalekvárhoz. 

Szakács: Krisztina


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*